Пиріг з полуницею — кращі рецепти смачних пирогів

4. Самий швидкий пиріг з листкового тіста зі свіжою полуницею

Буває, що тільки прибіжиш з роботи, а у тебе вже гості на порозі. Самі розумієте, що немає часу розводити куховарство шикарних тортів. А ось з готового листкового тіста, яке завжди можна купити в магазині або кулінарії по дорозі додому, можна буквально за кілька хвилин «зобразити» дуже смачне легке блюдо, яке не залишить байдужим жодного людини.

Всього і справ-то, що загорнути в розкатаний пласт тіста нарізку з полуниці, трохи присипати її цукром, щоб було солодше, і буквально через третину години дістати з духовки ніжні листкові «конвертики» з ароматною начинкою.

Інгредієнти:

  • Готове листкове тісто – 0,5 кг.
  • Полуниця – 350 гр.
  • Цукровий пісок і пудра, масло вершкове – 2 ст. л.

Приготування:

1. Розтануло тісто розкачуємо за допомогою качалки до збільшення розмірів пласту в 2,5 рази. Зазвичай воно не прилипає, але для надійності можна стіл і кухонний інвентар трохи припылить борошном. Шматочком замерзлого вершкового масла намазуємо деко і переносимо на нього велику «слойку».

2. Промиваємо полуницю, позбавляє її від плодоніжок і обов’язково обсушуємо, щоб не було зайвої вологи. За допомогою тонкого гострого ножа нарізаємо великі ягідки на тонкі скибочки і відразу ж їх розкладаємо прямокутником або квадратом поверх тіста, обов’язково залишаючи порожній простір по краях.

3. Посипаємо начинку цукровим піском і робимо бортики навколо ягід. Защипи обов’язково робимо дуже якісними, щоб під час випікання не витік солодкий сік!

4. Розігрів духової шафи до 180 градусів, ставимо всередину деко з нашим швидким пирогом і забуваємо про нього буквально на 15-20 хвилин. Даємо йому трохи приостыть і посипаємо зверху цукровою пудрою. Також додатково можна нанести акуратні пірамідки збитих вершків або покласти на кожну порцію кулька улюбленого морозива.

До речі, аналогічним чином можна робити і листкові міні-булочки, щоб у кожного був відрізаний шмат пирога, а прямо цілий маленький шедевр з чотирма хрусткими боками.

Приємного апетиту!