Печиво — 7 простих рецептів випічки на швидку руку

4. Простий рецепт печива на сметані, на сковороді

Для приготування швидкого і смачного печива не обов’язково потрібна духовка. Пропоную вам рецепт на сковороді. Особливо виручає цей рецепт, коли печиво потрібно приготувати швидше.

Спробуйте і оцініть!

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки сметани будь-якої жирності
  • 2 склянки борошна
  • 100 грам цукрового піску
  • 3 столові ложки олії
  • Ванілін на смак
  • Сире яйце
  • Третина чайної ложки соди

Приготування:

1. Сметану перекладаємо в миску. Всипаємо до неї соду і добре розмішуємо.

2. Розбиваємо сюди ж яйце, вливаємо олію і додаємо цукровий пісок. Ванілін і сіль також додаємо сюди. Розмішуємо все, щоб маса вийшла максимально однорідною, не залишалося яєчних згустків.

3. Тепер потроху подсеиваем сюди борошно, розмішуючи після кожної порції. Маса виходить еластична, дуже м’яка, практично не прилипає до рук.

4. Підкочуємо тісто в ковбаску і поділяємо на рівні шматочки, приблизно на 20-23 штуки. Скачуємо кожну кульку.

5. Кожен з них придавим молотком для відбивання м’яса або іншим інструментом, щоб надати гарний рельєфний вид.

6. Також нам знадобиться толстодонная, антипригарна сковорода. Раскаливаем її, викладаємо сюди першу порцію печива. Накриваємо кришкою і на середній потужності смажимо до рум’яності з двох сторін, приблизно по 4 хвилини з кожного.

Зверху вони виходять рум’яними, всередині повністю пропеченными і ніжними. Настійно рекомендую вам спробувати цей простий рецепт!