Відмінний рецепт ароматної пирога з вишнями, пісочне тісто з додаванням меленого мигдалю.
Інгредієнти
Для тіста:
-
200 гр.
— мука
-
140 гр.
— вершкове масло
-
50 гр.
— мигдаль (мелений)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
50 гр.
— цукрова пудра
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
600 гр.
— вишня (без кісточок)
-
2 ч. л.
— ванільний цукор
-
1/3 ч. л.
— мускатний горіх
-
1/3 ч. л.
— кориця
Рецепт приготування
Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками і перемішуємо в чаші міксера з цукровою пудрою.
Додаємо в пишну масу яйце і перемішуємо.
Порціями додаємо мелений мигдаль, муку і сіль. Замішуємо до однорідного стану.
Готове мигдальне тісто загорнути в харчову плівку і охолоджуємо 2 години.
Вишню промиваємо, виймаємо кісточки і змішуємо в корицею, мускатним горіхом і ванільним цукром. Якщо вишня кисла, то додаємо цукор або пудру.
Форму діаметром 23 див змащуємо маслом, охолоджене тісто розкачуємо, накладаємо на форму, робимо поглиблення і зрізаємо краю. Підготовлену вишню викладаємо на тісто.
Із залишків тіста вирізаємо смужки, розкладаємо красиво на вишню і краю пирога.
Відправляємо запашний вишневий пиріг в розігріту духовку до 210 градусів на 15 хвилин.
Смачний пиріг з вишнею охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!