Печиво — 7 простих рецептів випічки на швидку руку

6. Як приготувати печиво без яєць, на розсолі, швидко

Чи пробували ви коли-небудь печиво на розсолі? Напевно, пробували. Але, швидше за все, не підозрювали, що в складі є розсіл. Здавалося б, як такий інгредієнт може стати основою солодкої випічки?! Насправді, виходить надзвичайно смачно! Ви тільки спробуйте!

Інгредієнти:

  • 180 мл огіркового розсолу
  • Чайна ложка оцту
  • 600 грам борошна
  • Чайна ложка соди
  • 160 мілілітрів масла пісного
  • 180 грам цукрового піску

Приготування:

1. Розсіл проціджуємо від всяких добавок (кріп, спеції і так далі). Вливаємо його в миску і додаємо цукровий пісок.

2. Трохи розмішуємо, додаємо масло і оцет. Окремо просіваємо борошно разом з содою. Краще 2 рази.

3. Потроху додаємо борошно в розсільну суміш. Після кожного додавання старанно розмішуємо, щоб не залишилося грудок. Тісто, в результаті повинно вийти, як м’який пластилін, при цьому зовсім не прилипати до долонь.

4. Отриману масу ділимо на 2 частини. Поки працюємо з однією, другу прибираємо під пакет. Розгортаємо в пласт, товщиною близько півтора сантиметрів. Вирізаємо печиво спеціальними формочками. Якщо їх немає, можна просто скористатися склянкою або ножем. Одним словом, підключіть свою фантазію.

5. Деко застеляємо пергаментом. Розкладаємо тут, не близько один до одного, наші вироби. Зверху присипаємо їх цукром. У процесі випікання, він розчиниться. Тим самим, печиво буде більш соковитим і апетитним на вигляд.

6. Духовку розігріваємо при 180 градусів, 5-10 хвилин. Потім відправляємо деко в піч. Випікаються вони приблизно 15 або 20 хвилин. Сильно припікати їх не потрібно, інакше вони вийдуть жорсткими. Досить підрум’янити їх.

Усередині такі печива виходять пропечені, розсипчасті і дуже ніжні. А зверху злегка рум’яні. В магазині таких не знайдеш! Спробуйте приготувати самі!