Нам знадобиться:
- 210 гр — малинового пюре (без кісточок)
- 9 гр желатину (120 блум) + 54 гр води або 6 гр желатину (220 блум) + 36 гр води
- 90 гр — цукру
Примітка:
- Желатин має різну силу, вона вимірюється в БЛУМАХ, тому, кількість желатину беріть 6 або 9 грам, залежно від його сили.
- Желатин гранульований марок Айдиго, Dr.Oetker, Ewald має 200-220 блум.
- У желатину тих же марок — 120-170 блум
- Малинове пюре можна взяти готове, або зробити його самостійно, про що я напишу нижче.
- Кількості малинового конфі, приготований за цим рецептом, вистачить для прошарку в торті діаметром 20 см і товщиною 2,5 см, або для наповнення начинкою 24-х заварних тістечок Шу.
Першим ділом приготуємо малинове пюре
Нам буде потрібно малина свіжа або заморожена.
Якщо у вас малина заморожена, як у мене, тоді помістіть її в сотейник з товстим дном, налийте 50 гр води і поставте на плиту на сильний вогонь. Малина дуже швидко розтане і дасть сік.
Кип’ятити не треба. Зніміть з вогню і покладіть в чашу блендера. Якщо у вас малина свіжа, тоді просто помістіть її в чашу блендера.
Увімкніть блендер і перетворіть ягоди в пюре.
Тепер треба відокремити кісточки. Для цього процідіть пюре через сито, ось так.
З допомогою силіконової лопатки продавіть всю рідину через сито так, щоб залишилися тільки кісточки.
Малинове пюре готове, тепер будемо робити з нього конф.