Малиновий конфі

Нам знадобиться:

  1. 210 гр — малинового пюре (без кісточок)
  2. 9 гр желатину (120 блум) + 54 гр води або 6 гр желатину (220 блум) + 36 гр води
  3. 90 гр — цукру

Примітка:

  • Желатин має різну силу, вона вимірюється в БЛУМАХ, тому, кількість желатину беріть 6 або 9 грам, залежно від його сили.
  • Желатин гранульований марок Айдиго, Dr.Oetker, Ewald має 200-220 блум.
  • У желатину тих же марок — 120-170 блум
  • Малинове пюре можна взяти готове, або зробити його самостійно, про що я напишу нижче.
  • Кількості малинового конфі, приготований за цим рецептом, вистачить для прошарку в торті діаметром 20 см і товщиною 2,5 см, або для наповнення начинкою 24-х заварних тістечок Шу.

Першим ділом приготуємо малинове пюре

Нам буде потрібно малина свіжа або заморожена.

Якщо у вас малина заморожена, як у мене, тоді помістіть її в сотейник з товстим дном, налийте 50 гр води і поставте на плиту на сильний вогонь. Малина дуже швидко розтане і дасть сік.

Кип’ятити не треба. Зніміть з вогню і покладіть в чашу блендера. Якщо у вас малина свіжа, тоді просто помістіть її в чашу блендера.

Увімкніть блендер і перетворіть ягоди в пюре.

Тепер треба відокремити кісточки. Для цього процідіть пюре через сито, ось так.

З допомогою силіконової лопатки продавіть всю рідину через сито так, щоб залишилися тільки кісточки.

Малинове пюре готове, тепер будемо робити з нього конф.