2. Курячі крильця з картоплею в духовці
Дуже часто до м’ясної страви хочеться якийсь гарнір. Окремо варити рис або макарони як-то довго, до того ж потім доведеться мити додатково використаний посуд. А чому б не приготувати у формі для запікання відразу з крильцями і картоплю? Покладемо її під курячі шматочки, вона просочиться смачним соком і добре пропечеться. Так вб’ємо відразу двох зайців: в одній ємності відразу дві страви!
Інгредієнти:
- Крильця курячі – 4 шт.
- Свіжий молодий картопля – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Зубчик часнику – 2 шт.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Рисовий оцет, соєвий соус – 1 ст. л.
- Мелений чорний перець, сіль – за смаком.
Приготування:
1. Відрізаємо на крильцях останній загострений суглоб, промиваємо отриману «м’ясисту» частина і обсушуємо. У чашці з’єднуємо по 1 ст. л. олії з оцтом, соєвим соусом і щедрою дрібкою меленого перцю. Отриманою сумішшю за допомогою кулінарної пензлика гарненько обмазуємо заготовки і залишаємо їх поки маринуватися. Періодично змащуємо залишками приготовленого соусу.
2. Свіжий картопля гарненько промиваємо, щоб не довелося зчищати молоду шкірку, і розрізаємо навпіл ще на кілька однакових частин залежно від розміру бульб. Але чим менше будуть шматочки, тим швидше вони приготуються.
Оскільки овоч вимагає більше часу для запікання, то викладаємо його в жароміцну форму і збризкуємо залишилися олією. Розігріваємо духовку до 190 градусів і відправляємо в неї нудитися нашу нарізку близько 15 хвилин.
3. Тим часом готуємо інші овочі. Маленьку цибулину звільняємо з лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник промиваємо і злегка раздавливаем плоскою стороною ножа. Шкірку можна з нього не знімати. Потім дістаємо ємність з картоплею і підсолюємо його. Приправляємо меленим перцем і поверх злегка зарумянившихся бульб розкладаємо цибульну соломку і розплющені зубки.
При бажанні можна посипати сушеної зеленню кропу, кінзи та інших духмяних трав, які ви любите.
4. Поверх овочевого шару укладаємо пропитавшиеся до цього часу крила. Збризкуємо маринадом і відправляємо форму для запікання знову в духовку. Але тепер включаємо режим гриля або конвектор і смажимо до готовності при температурі 170-180 градусів близько півгодини.
5. Подаємо прямо в посуді, в якій готувалося блюдо. Оскільки вказане кількість інгредієнтів достатньо, щоб нагодувати 1-2 осіб, то при більшій кількості їдців набір компонентів слід збільшувати прямо пропорційно і розкладати також в порційні ємності або на великій деко.
Приємного апетиту!