1. Крильця курячі з хрусткою скоринкою, запечені в духовці на решітці
Чому в пивних ресторанах найчастіше замовляють саме крильця? Та тому що ця закуска просто божественна на смак, з тонким ароматом смаження на грилі, чудово скрашує гірчинку хмільного солоду м’ясних духом і до неї підходить більшість пікантних соусів.
Маринад, по суті, може бути абсолютно будь-який. Але для отримання тонкої хрусткої скоринки все ж варто виключити кисломолочні продукти. В ідеалі достатньо скористатися соєвим соусом, але можна посилити смако-ароматичну складову страви іншими спеціями. А невелику кількість соняшникової олії допоможе не тільки «замкнути» сік всередині кожного шматочка, але і прискорити зажаривание.
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 9 шт.
- Соєвий соус, олія, томатна паста – 1 ст. л.
- Паприка, мелений чорний і червоний перець, сіль – за смаком.
Приготування:
1. Насамперед нам слід приготувати маринад. В цьому нічого складного немає. Відразу у великій глибокій чаші з’єднуємо соус з пастою і маслом, потім підсипаємо до них хоча б по дрібці спецій (їх кількість регулюйте по своєму смаку) і гарненько збиваємо до однорідності.
При бажанні можна додати пропущений через прес зубчик часнику або додати інші улюблені приправи для птиці.
2. Кожне куряче крильце оглядаємо на наявність залишилися пір’їнок і обов’язково їх выщипываем, щоб вони не псували зовнішній вигляд страви. Потім добре промиваємо під проточною водою і видаляємо залишилися крапельки відрізками паперового рушника. Відправляємо мясопродукт в підготовлений маринад і ретельно в ньому обвалюємо.
3. Закорковуємо чашу з вмістом харчовою плівкою і прибираємо хоча б на півгодини, але краще на пару годин в холодильник, щоб волокна м’яса розм’якшилися і ввібрали в себе пікантні аромати.
4. Щоб наша страва рівномірно пропеклося з усіх боків і не прилипла до дна, поступимо таким чином: на деко встановимо решітку, а на неї розмістимо на невеликій відстані один від одного заготовки.
Розігріваємо духовку до 190 градусів і встановлюємо у неї нашу конструкцію. Запікаємо 30-40 хвилин до появи красивою рум’яної скоринки, яка від тривалої термообробки стане тонкої і хрусткою.
5. Готові крильця подаємо відразу з запалі з жару, супроводивши улюбленими соусами, пахучим свіжим хлібом і овочевими нарізками.
Приємного апетиту!