Курячі крильця в духовці — прості рецепти приготування

4. Курячі крила в соєво-гірчичному соусі і паніровці з сухарів

Мережу швидкого харчування KFC підкорила серця багатьох людей своєю приголомшливою паніровкою. Звичайно, там є свої секрети і певний набір спецій, але ми завжди можемо скористатися їх ідеєю приготування птиці в хрусткій хлібній скоринці.

Але спочатку замаринуем улюблені шматочки, а потім за допомогою льезона надійно «прилепим» сухарики до смачним крилець.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 12 шт.
  • Яйце свіже – 2 шт.
  • Борошно, сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Соняшникову олію, соєвий соус – 2 ст. л.
  • Гірчиця, аджика, молоко – по 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Мелений червоний і чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Приготуємо пікантний маринад. Для цього в миску наллємо соєвий соус і соняшникову олію. Додамо до них рідку свіжу гірчицю, часник подрібнений в кашку і не надто гостру аджику. Приправимо паприкою і меленим перцем. Злегка підсолимо. Гарненько перемішаємо цей склад, щоб він став однорідною масою.

2. Промиті і обсушені крильця (бажано без гостроверхій фаланги) покладемо в глибоку чашку і заллємо їх маринадом. Гарненько перемішати і, накривши кришкою або харчовою плівкою, відправимо настоятися в холодильнику пару годин.

3. Сухарі і борошно для зручності розмістимо в різних чашках, в яких буде зручно занурювати заготовки. Розіб’ємо яйця в третю ємність і наллємо до них ложку молока. Злегка підсолимо і добре взобьем міксером до однорідного стану

4. Залишається тільки промариновані крильця запанірувати: обваляем спочатку в борошні, потім окунем в льєзон і покатаємо в сухариках. При бажанні можна останні два повторити дії, тоді хлібний шар товстіший.

Дно дека застелем фольгою або пекарським пергаментом, змастимо його соняшниковою олією і розкладемо готові напівфабрикати так, щоб вони не торкалися один одного. Поставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку і через 25-30 хвилин вже можемо діставати рум’яні апетитні шматочки з пікантним смаком.

Приємного апетиту!