Курячі крильця в духовці — прості рецепти приготування

3. Гірчично-майонезний маринад для пікантних курячих крилець

Дуже вже моїм домочадцям подобаються пікантні м’ясні страви! Тому і курочку теж доводиться періодично присмачувати гірчицею з часничком. А щоб ці приправи не робили крильця занадто гострими, розбавляю їх майонезом або сметаною.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1000 гр.
  • Гірчиця «Російська», майонез – 3-4 ст. л.
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Паприка, мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Видаливши залишки пір’я і зрізавши при бажанні крайню фалангу, промиваємо крила і витираємо їх полотенчиком з паперу. Відразу складаємо глибоку чашку, в якій будемо їх маринувати.

2. Часникові зубчики пропускаємо через прес і з’єднуємо з сіллю, паприкою і чорним меленим перцем. Посипаємо сумішшю підготовлені крильця і гарненько втираємо її в просушену курячу шкірку.

3. Додаємо свіжу рідку гірчицю і поливаємо майонезом. Гарненько перемішуємо їх з мясопродуктом розтираючими рухами, щоб цей маринад зміг проникнути в м’ясо і добре просочити. Відправляємо в холод на 0,5-2 години.

4. Включаємо духовку і встановлюємо нагрів до 180 градусів. Тим часом укладаємо промариновавшиеся крила у велику форму для запікання або на деко.

5. Ставимо ємність з м’ясом птиці всередину печі і готуємо 35-40 хвилин до появи красивою рум’яної скоринки. Останні 5-10 хвилин запікання можна виконувати в режимі конвекції печі.

6. Викладаємо ароматні шматочки на блюдо і посипаємо дрібно січеною зеленню або прикрашаємо овочевий нарізкою. Готове м’ясо буде дуже легко відставати від кісточок.

Приємного апетиту!