Інгредієнти:
- варене згущене молоко — 380 гр.
- масло 82,5% — 180 гр.
Примітка:
- Продукти для крему дістаньте з холодильника за 2 години до початку приготування, щоб вони стали однаковою кімнатної температури.
- Кількість інгредієнтів в цьому рецепті збалансовано, але, якщо ви хочете крем солодше, чи, навпаки, менш солодкий, можете експериментувати з пропорціями на свій розсуд — тут немає ніяких правил.
Починаємо готувати:
М’яке вершкове масло покладіть в глибоку чашку.
Банку з вареним згущеним молоком розкрийте і поки відставте в бік.
Увімкніть міксер на найбільшу швидкість і збийте масло до побіління, приблизно 3 хвилини. За цей час масло має збільшитися в об’ємі в 1,5-2 рази.
Далі, не вимикаючи міксер, додайте в масло варену згущенку. Тільки не всю відразу, а розділіть на 3-4 порції.
Після кожного додавання згущеного молока перемішуйте все міксером до повного об’єднання.
Поступово крем придбає приємний персиковий відтінок і стане густим і в той же час повітряним. Насиченість кольору готового крему залежить від того, наскільки темна або навпаки світла у вас згущене молоко.
Довго збивати крем не потрібно. Як тільки він утворює єдину консистенцію, вимкніть міксер.
Крем готовий і подальші дії залежать від того, як ви будете його використовувати. Якщо для прошарку торта, начинки тістечок можна застосовувати відразу. Якщо для прикраси тортів або капкейків — тоді поставте готовий крем в холодильник на 1 годину для стабілізації, потім перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і використовуйте за призначенням.
Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла можна застосовувати і для вирівнювання торта під фінішне покриття, як у торті Снікерс
І, як я вже писала раніше — для прошарку між коржами (на фото все той же торт Снікерс).
Особливо він гарний у поєднанні з шоколадним бісквітом на окропі, який я спекла для торта Темний Ларрі.
Сподіваюся, рецепт вам в нагоді, якщо з’являться питання, пишіть у коментарях — поспілкуємося.
Гарного вам настрою і приємного апетиту!