Крем для торта з вареного згущеного молока

Інгредієнти:

  1. варене згущене молоко — 380 гр.
  2. масло 82,5% — 180 гр.

Примітка:

  • Продукти для крему дістаньте з холодильника за 2 години до початку приготування, щоб вони стали однаковою кімнатної температури.
  • Кількість інгредієнтів в цьому рецепті збалансовано, але, якщо ви хочете крем солодше, чи, навпаки, менш солодкий, можете експериментувати з пропорціями на свій розсуд — тут немає ніяких правил.

Починаємо готувати:

М’яке вершкове масло покладіть в глибоку чашку.

Банку з вареним згущеним молоком розкрийте і поки відставте в бік.

Увімкніть міксер на найбільшу швидкість і збийте масло до побіління, приблизно 3 хвилини. За цей час масло має збільшитися в об’ємі в 1,5-2 рази.

Далі, не вимикаючи міксер, додайте в масло варену згущенку. Тільки не всю відразу, а розділіть на 3-4 порції.

Після кожного додавання згущеного молока перемішуйте все міксером до повного об’єднання.

Поступово крем придбає приємний персиковий відтінок і стане густим і в той же час повітряним. Насиченість кольору готового крему залежить від того, наскільки темна або навпаки світла у вас згущене молоко.

Довго збивати крем не потрібно. Як тільки він утворює єдину консистенцію, вимкніть міксер.

Крем готовий і подальші дії залежать від того, як ви будете його використовувати. Якщо для прошарку торта, начинки тістечок можна застосовувати відразу. Якщо для прикраси тортів або капкейків — тоді поставте готовий крем в холодильник на 1 годину для стабілізації, потім перекладіть в кондитерський мішок з насадкою і використовуйте за призначенням.

Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла можна застосовувати і для вирівнювання торта під фінішне покриття, як у торті Снікерс

І, як я вже писала раніше — для прошарку між коржами (на фото все той же торт Снікерс).

Особливо він гарний у поєднанні з шоколадним бісквітом на окропі, який я спекла для торта Темний Ларрі.

Сподіваюся, рецепт вам в нагоді, якщо з’являться питання, пишіть у коментарях — поспілкуємося.

Гарного вам настрою і приємного апетиту!