Інструменти кондитера

Інструменти кондитера для випічки і складання тортів

Фольгу раджу вибирати за міцніше і ширше.

Така набагато зручніше в застосуванні. Вона не розірветься в самий невідповідний момент і її вистачить, щоб обернути форму будь-яких розмірів.

Харчова плівка теж необхідна. Їй ми обертаємо бісквіти перед тим, як прибрати в холодильник для дозрівання.

Пергаментний папір для випічки. Її теж вибирайте за щільніше і ширше.

Ще вам обов’язково знадобляться антипригарні килимки. Їх краще мати пару-трійку.

Ще новомодний девайс — силіконовий або армований килимок для тістечок макаронс. Якщо ви плануєте випікати цей заморський десерт, то без килимка вам нікуди.

Для складання і вирівнювання тортів просто необхідний поворотний столик. Його можна придбати в найпростішому виконанні, тобто пластмасовий.

Ще для складання багатьох тортів потрібна ацетатна стрічка. Шириною стрічка повинна бути не менше 15 див. Виглядає вона ось так.

Раз мова пішла про складання тортів, потрібно сказати пару слів про спеціальний шпателі. На фото є один металевий «правильний» і другий металевий «неправильний» шпатель. Так от, правильний — це той, який має кут 90 градусів. Другий з дерев’яною ручкою практично не придатний для вирівнювання торта, ну або точніше сказати — дуже незручний.

Так що вибирайте шпатель з прямим кутом. А пластиковий ребристий купуйте за бажанням, їм можна зробити красиві смужки на торті.

Для вирівнювання торта зверху вам знадобиться спатула. А для рівного розрізання бісквіта на коржі ось такий ніж-пила.