Інгредієнти для зефіру:
- яблучне пюре — 63 гр.
- ягідне пюре — 63 гр.
- цукор (1) — 100 гр.
- білок яйця — 1 шт.
- цукор (2) — 200 гр.
- агар-агар — 10 гр.
- вода для сиропу — 75 гр.
Для шоколадної глазурі:
- шоколад молочний або темний — 100 гр. (білий 150 грам)
- масло 82,5% — 50 гр.
- жирні вершки 30% — 50 гр. (для молочного і темного шоколаду, для білого не треба)
Примітка:
- Покривати зефір шоколадом зовсім не обов’язково. Без нього домашній зефір теж вийде дуже смачним.
- У цьому рецепті агар-агар замінювати на желатин не можна.
- Пюре для зефіру можна придбати готове, тільки вибирайте без штучних добавок.
Готуємо домашній зефір на агар-агарі 1 етап
Як ви вже здогадалися, для приготування домашнього зефіру нам знадобиться яблучне і ягідне пюре в рівних пропорціях.
Отже, щоб зробити пюре з яблук треба їх помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати часточками або кубиками. Потім помістити в каструльку з товстим дном. Додати 30 мл води, поставити на плиту на середній вогонь, після закипання води зменшити вогонь до мінімального. Перемішати, накрити кришкою і поварити яблука до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
Далі зняти з вогню, прибрати кришку, остудити до кімнатної температури. Після цього перекласти в блендер і перетворити в пюре за кілька секунд. Пюре з яблук готове і поки відкладіть його вбік.
Пюре з ягід робиться аналогічним способом.
Якщо у вас, як і у мене, ягоди заморожені, тоді помістіть їх в каструльку з товстим дном, додайте трохи цукру для того, щоб швидше виділився сік. Поставте каструлю на плиту на повільний вогонь, постійно помішуючи, дочекайтеся коли ягода відтане. Сильно нагрівати і кип’ятити не потрібно.
Після чого перекладіть все в чашу блендера (в тому числі і сік). Увімкніть блендер і за 15 секунд ви отримаєте відмінне ягідне пюре.
Якщо у вас ягоди свіжі, тоді просто промийте їх під проточною водою і пюрируйте в блендері.
Якщо ви використовуєте ягоду, в якій є дрібні кісточки (малина, ожина, агрус) — краще протріть готове пюре через велике металеве сито, щоб позбутися від них.
Тепер змішайте в каструлі з товстим дном два види пюре (яблучне і ягідне). Кожного візьміть по 63 грама, додайте цукор 100 грам. Все перемішайте, поставте на плиту на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть до легкого загустіння.
Після чого зніміть з плити, остудіть до кімнатної температури і потім поставте в холодильник на 1 годину.