Домашній зефір на агар-агарі

Інгредієнти для зефіру:

  1. яблучне пюре — 63 гр.
  2. ягідне пюре — 63 гр.
  3. цукор (1) — 100 гр.
  4. білок яйця — 1 шт.
  5. цукор (2) — 200 гр.
  6. агар-агар — 10 гр.
  7. вода для сиропу — 75 гр.

Для шоколадної глазурі:

  1. шоколад молочний або темний — 100 гр. (білий 150 грам)
  2. масло 82,5% — 50 гр.
  3. жирні вершки 30% — 50 гр. (для молочного і темного шоколаду, для білого не треба)

Примітка:

  • Покривати зефір шоколадом зовсім не обов’язково. Без нього домашній зефір теж вийде дуже смачним.
  • У цьому рецепті агар-агар замінювати на желатин не можна.
  • Пюре для зефіру можна придбати готове, тільки вибирайте без штучних добавок.

Готуємо домашній зефір на агар-агарі 1 етап

Як ви вже здогадалися, для приготування домашнього зефіру нам знадобиться яблучне і ягідне пюре в рівних пропорціях.

Отже, щоб зробити пюре з яблук треба їх помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати часточками або кубиками. Потім помістити в каструльку з товстим дном. Додати 30 мл води, поставити на плиту на середній вогонь, після закипання води зменшити вогонь до мінімального. Перемішати, накрити кришкою і поварити яблука до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Далі зняти з вогню, прибрати кришку, остудити до кімнатної температури. Після цього перекласти в блендер і перетворити в пюре за кілька секунд. Пюре з яблук готове і поки відкладіть його вбік.

Пюре з ягід робиться аналогічним способом.

Якщо у вас, як і у мене, ягоди заморожені, тоді помістіть їх в каструльку з товстим дном, додайте трохи цукру для того, щоб швидше виділився сік. Поставте каструлю на плиту на повільний вогонь, постійно помішуючи, дочекайтеся коли ягода відтане. Сильно нагрівати і кип’ятити не потрібно.

Після чого перекладіть все в чашу блендера (в тому числі і сік). Увімкніть блендер і за 15 секунд ви отримаєте відмінне ягідне пюре.

Якщо у вас ягоди свіжі, тоді просто промийте їх під проточною водою і пюрируйте в блендері.

Якщо ви використовуєте ягоду, в якій є дрібні кісточки (малина, ожина, агрус) — краще протріть готове пюре через велике металеве сито, щоб позбутися від них.

Тепер змішайте в каструлі з товстим дном два види пюре (яблучне і ягідне). Кожного візьміть по 63 грама, додайте цукор 100 грам. Все перемішайте, поставте на плиту на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть до легкого загустіння.

Після чого зніміть з плити, остудіть до кімнатної температури і потім поставте в холодильник на 1 годину.