Домашній хліб, як спекти смачний хліб в духовці

5. Як приготувати хліб у мультиварці

Смачний і повітряний хліб можна приготувати в мультиварці. Тут же можна залишити тісто на расстойку перед випічкою. Це дуже зручно. Не потрібно витрачати багато посуду і стежити за тим, не підгоріла чи випічка в духовці. Розумна техніка рівномірно розподіляє температуру при випіканні, щоб виріб не підгоріло, було рум’яним і готовим зсередини.

Інгредієнти:

  • Борошно – приблизно 800 грам (може знадобитися більше або менше);
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • 5 столових ложок олії пісного;
  • Пів-літра теплої води;
  • Столова ложка дріжджів;
  • Неповна столова ложка солі.

Приготування:

1.В одній посуді змішати всі сухі інгредієнти, крім борошна. А саме, це дріжджі, цукор і сіль. Залити теплою водою. Вона повинна бути такої температури, щоб не відчувалася пальця.

2.Тепер, потроху підсипаючи борошно, попередньо просіяне, потрібно вимісити тісто. Воно повинно вийти м’яким, практично не липким і дуже пластичним.

3.Тепер його потрібно покласти в чашу мультиварки, змащену маслом. Включити режим «Йогурт» на годину. Натиснути кнопку старту і щільно надіти кришку. Це послужить підігрівом для тіста, щоб воно піднялося. Хвилин через 40 режиму роботи перевірте, чи не піднялося тісто доверху. Якщо так, то можна відключати.

4.Коли ви відкриєте кришку по закінченні роботи режиму, ви помітите, що маса добре підросла. Тепер потрібно встановити опцію «Випічка» на 55 хвилин. Потім перевернути його і випікати на тому ж режимі ще 50 хвилин.

5.Тепер, коли хліб готовий, залиште його без підігріву, під кришкою ще на півгодини. Потім дістати з форми і дати охолонути на решітці.