Домашній хліб, як спекти смачний хліб в духовці

2. Пшеничний хліб з борошна першого та вищого ґатунку

З борошна першого сорту хлібець виходить особливо смачною. Спробуйте самі!

Інгредієнти:

  • 200 грам борошна першого сорту;
  • Повна чайна ложка солі;
  • Їдальня ложка масла пісного;
  • 250 мілілітрів води;
  • 200 грам борошна вищого сорту;
  • Повна чайна ложка сухих дріжджів.

Приготування:

1.В одну загальну миску просіяти два види борошна. Відміряйте по повній чайній ложці солі і дріжджів сухих (типу «Саф-Момент»). Всипати в борошно і все добре розмішати.

2.Воду потрібно підігріти, щоб вона стала теплою, терпимою пальця. Вливати її в суху суміш потроху, постійно підмішуючи дерев’яною ложкою. Коли вся вода буде в справі, влити олію і вимісити тісто руками. Робити це потрібно не менше десяти хвилин, розминаючи його і розтягуючи. Скачати його в колобок і прибрати у містку миску. Накрити кришкою і прибрати в тепло на 3 години. Можна поставити в теплу духовку.

3.За цей час воно підніметься приблизно в 2,5 рази. Потім його потрібно підім’яти і залишити на столі, під мискою на 5 хвилин. Після цього розтягнути його руками в подовжену корж, згорнути рулетик і скріпити його кінці, кругом. Тепер, підвертаючих донизу, знову зліпити кулю.

4.Укласти в промазану пісним маслом форму. Зверху кулаком прим’яти, щоб воно рівномірно розподілилася. Після чого накрити рушником і знову перемістити в тепле місце приблизно на годинку. За цей час воно має дорости до верху форми.

5.Нагріти духовку до 180 градусів. Тільки потім надсилати сюди хліб і випікати при цій же температурі приблизно 50 хвилин. Встановлювати потрібно на середній полиці, в центрі від бічних сторін.

6.Гарячий хліб вийняти з форми, встановити на решітці. Верхівку змастити водою, з допомогою силіконової пензлика. Накрити серветкою і залишити до охолодження.