2. Пшеничний хліб з борошна першого та вищого ґатунку
З борошна першого сорту хлібець виходить особливо смачною. Спробуйте самі!
Інгредієнти:
- 200 грам борошна першого сорту;
- Повна чайна ложка солі;
- Їдальня ложка масла пісного;
- 250 мілілітрів води;
- 200 грам борошна вищого сорту;
- Повна чайна ложка сухих дріжджів.
Приготування:
1.В одну загальну миску просіяти два види борошна. Відміряйте по повній чайній ложці солі і дріжджів сухих (типу «Саф-Момент»). Всипати в борошно і все добре розмішати.
2.Воду потрібно підігріти, щоб вона стала теплою, терпимою пальця. Вливати її в суху суміш потроху, постійно підмішуючи дерев’яною ложкою. Коли вся вода буде в справі, влити олію і вимісити тісто руками. Робити це потрібно не менше десяти хвилин, розминаючи його і розтягуючи. Скачати його в колобок і прибрати у містку миску. Накрити кришкою і прибрати в тепло на 3 години. Можна поставити в теплу духовку.
3.За цей час воно підніметься приблизно в 2,5 рази. Потім його потрібно підім’яти і залишити на столі, під мискою на 5 хвилин. Після цього розтягнути його руками в подовжену корж, згорнути рулетик і скріпити його кінці, кругом. Тепер, підвертаючих донизу, знову зліпити кулю.
4.Укласти в промазану пісним маслом форму. Зверху кулаком прим’яти, щоб воно рівномірно розподілилася. Після чого накрити рушником і знову перемістити в тепле місце приблизно на годинку. За цей час воно має дорости до верху форми.
5.Нагріти духовку до 180 градусів. Тільки потім надсилати сюди хліб і випікати при цій же температурі приблизно 50 хвилин. Встановлювати потрібно на середній полиці, в центрі від бічних сторін.
6.Гарячий хліб вийняти з форми, встановити на решітці. Верхівку змастити водою, з допомогою силіконової пензлика. Накрити серветкою і залишити до охолодження.