Домашній хліб, як спекти смачний хліб в духовці

Приготування:

1.Воду нагріти до теплого, але не гарячого стану. Це можна зробити на плиті або в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі. Розчинити тут цукровий пісок і всипати дріжджі. Перемішувати потрібно до зникнення грудочок. Залишити в такому вигляді на 10 хвилин, ближче до джерела тепла.

2.Після цього, потрібно влити сюди масло і всипати сіль. Добре розмішати.

3.Обидва види борошна потрібно просіяти і, бажано 2 рази. Спочатку відправити у рідку масу житнє, всю відразу. Розмішати до кашоподібного стану.

4.Пшеничне ж борошно потрібно додавати по ложечці, перемішуючи масу після кожної. Адже її може піти менше, ніж задумано. Тісто має вийде стійким, але ще липким і м’яким. Змастити долоні маслом і трохи підім’яти його руками. Помістити в глибоку ємність і обтягнути зверху плівкою, не в контакт з тестом. Залишити в теплі на годину або більше. Воно має зрости приблизно в півтора рази.

«Теплим місцем» може послужити миска більшого розміру, наповнена не дуже гарячою водою. Просто встановіть посуд з тестом в цю миску.

5.Підготуйте дві форми для хліба. Ви можете використовувати металеві або одноразові з фольги, які продаються в супермаркетах. Руки вмочити в олію. Тісто трохи обім’яти. Розділити навпіл і викласти в кожну форму.

6.Залишити форми на столі, накрити серветкою. В такому вигляді вони постоять приблизно чверть години. Маса за цей час трохи відпочине і підросте. А тим часом розігрійте піч до 180 градусів.

7.Випікається хліб приблизно півгодини. Готовність перевіряється довгої дерев’яної шпажкою. Якщо після занурення в хліб вона залишається сухою, значить виріб готовий. Залишити його у формах ще на чверть години.

8.Потім його потрібно дати охолонути на решітці від духовки.