Домашній хліб, як спекти смачний хліб в духовці

3. Домашній хліб на кефірі з додаванням сметани

Бездріжджовий хліб набагато корисніше і довше залишається м’яким. Якщо готувати його на кефірі, не потрібно чекати тривалої расстойки. Замісив тісто і відразу відправив його у піч!

Інгредієнти:

  • Стакан теплого кефіру;
  • Третину склянки олії пісного;
  • Половина чайної ложки солі;
  • 2 склянки борошна;
  • Половина чайної ложки цукрового піску;
  • Столова ложка сметани;
  • Половина чайної ложки соди.

Приготування:

1.У суху посуд просіяти борошно. Додати туди ж сіль і розмішати.

2.Кефір, за кілька годин до початку приготування, потрібно поставити з холодильника на стіл. Адже він повинен бути теплим. Всипати до нього цукровий пісок і соду. Розмішуючи, ви помітите, що маса починає «рости».

3.Тепер до борошна потрібно налити кефірну суміш. Влити масло і все добре вимішати. Коли стане складно перемішувати ложкою, змастіть долоні пісним маслом і примніть руками. Потім перемістити вимішування на дошку або стіл, попередньо змащений маслом. Тісто потрібно розтягувати і м’яти хвилин 5.

4.Тепер сформувати довгастий батон або круглий хліб. Укласти на деко, вистелений пергаментом. Зробити для краси надрізи звичайним ножем. Зверху змастити сметаною.

5.До 190 градусів загострити духову піч. Відправити туди деко приблизно на півгодини. Потім дістати з духовки, накрити рушником і дати охолонути.