4. Простий рецепт хліба на сковороді, на воді і сухих дріжджах
Пропоную вам дуже простий спосіб приготувати хліб на сковороді.
Інгредієнти:
- Пів-літра теплої води;
- Борошно, скільки піде;
- Чайна ложка солі;
- Цукор на смак;
- Чайна ложка сухих дріжджів.
Приготування:
1.У воді розчинити всі інгредієнти зі списку, крім борошна. Дати постояти хвилин 10, в теплому містечку.
2.Тепер невеликими жменями підсипати сюди попередньо просіяне борошно. Тісто у результаті повинно вийти м’яким і липким. Але, при цьому, не рідким.
3.Накрити серветкою і прибрати в тепло на пару годин. Коли воно добре підніметься, його знову потрібно вимісити.
4.Для приготування знадобиться широка сковорода, обов’язково з товстими стінками і дном. Змастити зсередини пісним маслом. Перекласти сюди тісто і дати йому підійти ще годинку в теплі.
5.Тепер включити плиту і на мінімальній потужності посмажити його під кришкою з двох сторін по 30 хвилин з кожного. Після вимкнення вогню, дати настоятися під кришкою ще півгодини.