Заварний крем Дипломат

Для заварного крему:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль — 70 гр
  6. ваніль за смаком

Для крему зі збитих вершків:

  1. цукрова пудра — 70 г
  2. вершки жирністю від 33% — 250 г

Примітка:

  • Нагадую, що спочатку ви готуєте заварний крем і охлаждаете його, згідно з рецептом.
  • Потім готуєте крем зі збитих вершків.
  • І тільки після цього поєднуєте їх, згідно з цим рецептом.
  • Черговість приготування міняти не можна.
  • Для приготування заварного крему всі продукти мають бути кімнатної температури.
  • Для крему зі збитих вершків навпаки, добре охолодженими.

Готуємо крем Дипломат

Отже, заварний крем готовий і добре охолов в холодильнику.

Крем зі збитих вершків теж готовий.

Прийшов час об’єднати і в результаті отримати дуже ніжний, смачний, ароматний крем Дипломат.

Для цього перекладіть невелику порцію (3-4 столові ложки) заварного крему в крем зі збитих вершків. Тепер дуже обережно перемішайте силіконової лопаткою до об’єднання. Потім додайте ще порцію заварного крему і знову перемішайте. Продовжуйте діяти таким чином до останньої ложки заварного крему.

В результаті у вас вийде повітряний, посветлевший, ніжний крем, який має дуже апетитний запах морозива Пломбір.

Крем готовий і його можна відразу застосовувати за призначенням. Часу для стабілізації йому не потрібно. Зараз перекладіть його в кондитерський мішок і використовуйте для прошарку в тортах або для начинки різних тістечок. Особливо смачні з ним тістечка із заварного тіста — еклери або профітролі.

А це фото обіцяного торта Наполеон з прошарком з крему Дипломат. Коржі відмінно просочилися, але, в той же час не розмокли. В результаті торт вийшов дуже ніжний, ароматний просто смакота! Дуже рекомендую приготувати його для якого-небудь свята або домашнього чаювання.