Заварні тістечка Шу

Для малинового конфі:

  1. малинове пюре (без кісточок) — 210 гр
  2. желатин (120 блум) — 9 гр + 54 гр води
  3. або желатин (220 блум) — 6 гр + 36 гр води
  4. цукор — 90 гр

Для крему з Маскарпоне:

  1. вершки жирністю від 33% — 200 г
  2. сир маскарпоне — 200 г
  3. цукрова пудра — 100 г

Для заварного тіста:

  1. борошно (вміст білка 13%) — 100 г
  2. молоко — 65 гр
  3. вода — 115 гр
  4. сіль — 3 г
  5. цукор — 5 гр
  6. масло вершкове — 80 г
  7. яйця — 132 гр

Для кракелюра:

  1. борошно — 50 г
  2. цукор — 50 г
  3. вершкове масло — 50 гр
  4. барвник червоний

Готуємо кракелюр

Кракелюр готується не просто, а дуже просто). Цукор, борошно і холодну (!) вершкове масло складіть в чашу міксера.

Додайте барвник.

Увімкніть міксер на 4-5 швидкість і збивайте до тих пір, поки все не стане єдиною масою, яка грудкою повисне на віночку.

Тепер зберіть масу в кульку і покладіть на силіконовий, антипригарний килимок, або на пергамент.

Зверху накрийте таким же листом, або килимком, як і знизу.

Розкачайте тісто між листами до товщини в 3 мм Приберіть в морозильник до повного замерзання.

Поки кракелин заморожується, зробіть заварне тісто і відправте його достигати в холодильник. В порядку черги підготуйте все інше.

Тепер дістаньте тісто з холодильника, перекладіть в кондитерський мішок з насадкою. Насадку виберіть невелику.

Отсадите тісто маленькими порціями на антипригарний або силіконовий килимок. Відстань між порціями залишайте в 2 рази більше, ніж сам грудочку тесту. Це дуже важливий момент. Пироженко під час випікання дуже сильно збільшуються у розмірі, що нам не потрібно, щоб вони стикалися один з одним.

Дістаньте з морозилки заморожений кракелюр, зніміть з нього верхній аркуш, кондитерської насадкою або маленькою чаркою зробіть на ньому ось такі заготовки.

Тепер обережно перенесіть їх на порції тіста. Діяти потрібно дуже швидко, поки кракелюр не розтанув. Якщо у вас не виходить, тоді просто скачайте з нього маленькі кульки і расплющьте їх в руках, вийшов млинець покладіть зверху на тісто. Я загалом-то тут так і робила).

І ще, працюйте в рукавичках, тоді кракелюр не буде танути в руках.