Заварне тісто

Випікаємо заварні тістечка

Відсаджувати тісто потрібно через кондитерський мішок або ложкою на силіконовий або антипригарний килимок, який постеліть на деку.

Розміщуйте тісто на холодний деко і відразу відправляйте в духовку.

При випіканні вироби з заварного тіста сильно збільшуються у розмірі, тому відстань між порціями тесту повинно бути велике.

Під час випікання не можна відкривати духовку, інакше заварні вироби опаде!

Температурний режим приблизно такий — розігрійте духовку до 250 градусів, поставте в неї деко з заготовками, відразу зменшіть температуру до 190 градусів, через 15 хвилин знизьте до 160 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин.

Я вказала приблизний режим, тому що він залежить від індивідуальних особливостей вашої духовки.

Щоб не помилитися з температурою, раджу для початку спекти маленьку порцію тістечок і виходячи з результату встановлюйте потрібний режим.

В результаті у вас вийде приблизно такі смачні профітролі, еклери або знайомі з дитинства заварні тістечка.

Заварні тістечка Шу теж випікаються з цього тесту. Рекомендую вам спробувати приготувати ці чудесні маленькі французькі десертики. Детальний рецепт з фотографіями знайдете, натиснувши на назву. Заходьте, там все є.

По моєму всі тонкощі приготування заварного тіста для тістечок я розкрила. Якщо будуть питання, пишіть в коментарях до статті.

Чудових вам эклерчиков і приємного апетиту!