Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах, простий рецепт

6. Відео – Домашнє вино, як зробити вино з чорноплідної горобини

У цьому відео ви познайомитеся зі ще одним рецептом черноплодного вина. Автор ролика все покроково, детально і доступно пояснить. На його прикладі ви зможете приготувати домашній напій власними руками.

Удачі!

Підіб’ємо підсумки:

  1. Для вина з черноплодки, ягоди потрібно брати свіжі, зібрані з кущів.
  2. Мити їх не можна, інакше природне зброджування може так і не настати.
  3. Хороше вино любить час. Закупорювати його краще дерев’яними пробками. Зберігати вертикально, трохи в похилому на пробки положенні.

У приготуванні черноплодного домашнього вина є свої секрети. Процес цей хоч довгий, але не кропітка. Достатньо підготувати для зберігання темне тепле і прохолодне місце. В теплому напій буде бродити, а в прохолодному настоюватися.

Досвідчені винороби давно обзавелися спеціальної бродильней і погребом. Але і в міських умовах можна пристосуватися. Так, наприклад, зброджувати вино можна в темному куточку, ближче до джерела тепла. Якщо темного місця немає, можна просто накрити тару щільною тканиною. Зберігати його потім можна в коморі.

Якщо кінець літа побалував вас великою кількістю чорноплідної горобини, пропоную вам заготовити з неї смачне вино. Це зовсім не складно. А пити домашній напій набагато безпечніше і смачніше. Правда, в помірних кількостях, як і будь-який інший алкоголь!

Бажаю вам успіхів! До швидких зустрічей!