Вино з чорноплідної горобини – варіант застосування черноплодки в сезон її збору. Як правило, ця ягода має неширокий спектр використання. Здебільшого з неї варять варення або компоти. Але великим попитом вони не користуються.
Сама по собі, чорноплідна горобина дуже корисна. Тому, таке дерево є практично на кожній дільниці. Корисно їсти її у свіжому вигляді. А із залишків можна приготувати домашнє вино. У помірних кількостях воно теж буде корисно!
1. Класичний рецепт вина з чорноплідної горобини
Існує кілька рецептів приготування такого напою в домашніх умовах. Найбільш збалансований за смаком, простотою приготування і користь, є цей. Він і вважається класичним.
Інгредієнти:
- 2 літра фільтрованої води
- 10 кілограм підготовлений ягід чорноплідної горобини
- 100 грам темного родзинок
- 4 кілограми цукрового піску