Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах, простий рецепт

Вино з чорноплідної горобини – варіант застосування черноплодки в сезон її збору. Як правило, ця ягода має неширокий спектр використання. Здебільшого з неї варять варення або компоти. Але великим попитом вони не користуються.

Сама по собі, чорноплідна горобина дуже корисна. Тому, таке дерево є практично на кожній дільниці. Корисно їсти її у свіжому вигляді. А із залишків можна приготувати домашнє вино. У помірних кількостях воно теж буде корисно!

1. Класичний рецепт вина з чорноплідної горобини

Існує кілька рецептів приготування такого напою в домашніх умовах. Найбільш збалансований за смаком, простотою приготування і користь, є цей. Він і вважається класичним.

Інгредієнти:

  • 2 літра фільтрованої води
  • 10 кілограм підготовлений ягід чорноплідної горобини
  • 100 грам темного родзинок
  • 4 кілограми цукрового піску