Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах, простий рецепт

5. Швидкий рецепт вина з чорноплідної горобини

Мабуть, назвати цей напій саме вином було б неправильно. Це, скоріше винний напій. Але виходить він неймовірно смачним і готується досить просто. Пропоную спробувати і вам!

Інгредієнти:

  • Кілограм ягід
  • Літр води
  • Гвоздика на смак
  • 2 грами лимонної кислоти
  • Пів-літри горілки або іншого міцного напою

Приготування:

1. Відсортовані ягоди подрібнюємо товкачиком, заливаємо сюди 400 мілілітрів води. Ставимо на вогонь і проварюємо півгодини.

2. Тепер рідку частину зливаємо в бутель. Макуха сюди ж віджимаємо, але не викидаємо. Повертаємо його в каструлю.

3. Вливаємо сюди ще 600 мілілітрів води. Додаємо лимонну кислоту і гвоздику. Після скипання проваримо 5 хвилин. Знову проціджуємо і переливаємо в той же бутель. Тепер мезгу можна викидати.

4. Трохи охолоджуємо, наливаємо горілку, перемішуємо. Також, замість горілки ви можете використовувати інший міцний напій. Наприклад, коньяк.

5. Після того, як напій стане кімнатної температури, розливаємо його в пляшки і прибираємо охолоджуватися. У витримуванні він не потребує.