Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах, простий рецепт

3. Рецепт вина з чорноплідної горобини в трилітровій банці

Пропоную вам простий рецепт вина з черноплодки. Відмінний варіант, якщо ягід у вас мало, а насолодитися домашнім кріпленим дуже хочеться.

Також якщо у вас немає місткості тари та підвалу, ви можете скористатися цим рецептів. Адже трилітрова банка є, мабуть, у кожної господині.

Інгредієнти:

  • 700 грам ягід
  • 100 грам родзинок
  • Кілограм цукрового піску
  • Півлітра води

Приготування:

1. Ягоди перебираємо. Не моє. Це стосується як горобини, так і родзинок. Додаємо їх відразу в банку. Вливаємо сюди ж воду і додаємо третину від кількості заготовленого цукрового піску. Все старанно перемішуємо.

2. В пластмасовій кришці робимо невеликий надріз і щільно закриваємо кришку. Можна замінити це гумовою рукавичкою. Залишаємо в теплому місці. На банку не повинні потрапляти промені сонця. Якщо у вас включено опалення, то рекомендую залишити банку біля батареї. Зверху накриваємо щільною тканиною. Кожен день по кілька разів потрібно перетрясать вміст.

3. Через 7 днів всипаємо ще третину цукру. Зберігаємо при тих же умовах ще місяць, щодня перемішуючи. Потім вже вводимо залишки цукрового піску.

4. Після цього, не чіпаємо банку до тих пір, поки ягоди не осядуть на дно, а цукор повністю розчиниться. Тепер знімаємо з осаду і наливаємо в чисту банку. Можна використовувати пляшки. Зберігаємо в прохолодному місці хоча б місяць. Можна довше.