2. Вино з чорноплідної горобини з корицею і горілкою
Кориця надає додатковий аромат багатьох страв і напоїв. Популярністю користується воно і в виготовленні вин. В тому числі і з черноплодки.
Інгредієнти:
- 500 мілілітрів горілки
- 6 грам меленої кориці
- 4 кілограми цукрового піску
- 5 кілограмів добірних ягід
Приготування:
1. Ягоди знімаємо з гілок, очищаємо від усього сміття. Не моє! Перетираємо її товкачем до кашоподібного стану. Можна для цих цілей використовувати м’ясорубку або блендер.
2. Додаємо сюди відразу весь цукровий пісок і корицю. Все старанно перемішуємо і переливаємо в глибоку посуд. Накриваємо зверху марлею, щоб був доступ кисню, але не було його мошкарі.
3. У такому вигляді залишаємо приблизно на 9 днів. Кожен день перемішуємо, кілька разів. Зберігатися маса повинна в теплі, в неосвещаемом сонцем місці. Потім її проціджуємо, щоб отримати тільки сусло.
Саму мезгу можна викинути. Але її також використовують для приготування браги.
4. Ставимо пляшки або банки з майбутнім вином під гідрозатвор. Можна замінити його рукавичкою. Її натягують на горлечко банки, закріплюють гумкою. Також необхідно зробити проколи голкою на 1-3 пальцях.
5. Коли рукавичка перестане «вітати» вас, здується, значить процес бродіння закінчено. Тепер потрібно знімати з осаду, перемішувати тут горілку і розливати по чистим пляшках. Щільно закорковуємо і прибираємо на зберігання в льох. Класти їх потрібно горизонтально. Приблизно час дозрівання черноплодного вина – 3-6 місяців. Якщо є терпіння, можна залишити на рік і більше.