Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах, простий рецепт

4. Робимо вино з соку чорноплідної горобини

Це дуже простий і не клопіткий спосіб зробити домашнє вино своїми руками. Ділюся ним з вами!

Інгредієнти:

  • 3 літри соку черноплодного
  • 3 літри води
  • 2,5 кіло цукрового піску
  • 200 грам родзинок

Приготування:

1. Сік можна отримати декількома способами. Можна скористатися соковижималкою. Якщо вона у вас гарна, то можна швидко і якісно вичавити з ягід сік. Також можна подрібнити горобину до кашоподібного стану м’ясорубкою або блендером, потім процідити масу через сито. Також можна брати сік із замороженої чорноплідної горобини.

2. Сік нагріваємо до кімнатної температури. Перемішуємо тут воду і цукровий пісок. Він повинен повністю розчинитися.

3. Додаємо родзинки. Його попередньо не моєму. Перелити в пляшку або іншу тару. Ставимо під гідрозатвор і залишаємо для зброджування. Точний час назвати складно. Коли у воду перестануть виділятися бульбашки, можна відкривати кришку. При цьому важливо зберігати в теплому, не освітлюваному сонцем місці.

4. Коли бродіння більше не продовжується, обережно зливаємо від осілого частини і проціджуємо.

Напій готовий до вживання відразу після охолодження. Але, якщо дати йому настоятися в прохолоді 2-4 місяці, він стане ще більш насиченою.