Тушкована капуста — рецепти приготування з картоплею

Інгредієнти:

    • півкіло охолодженої свинини (можна з невеликою кількістю кісток)
    • 3 середні картоплини
    • півкіло капусти білокачанної
    • середня морква
    • 4 столові ложки перекручених томатів або іншого томатного соусу
    • середня цибулина
    • сіль і спеції на смак

Приготування:

1. В даному випадку, ми використовуємо свинину. Але, якщо хочете, можна брати яловичину або курку. Тільки врахуйте, що час обжарювання буде залежати від самого м’яса. Яловичину, наприклад, ми готуємо хвилин 40, а курку — близько 20. Ріжемо досить великими шматочками, приблизно 4*4 див.

2. Дрібно нарубаем цибулину. За бажанням, можна нарізати її соломкою. Моркву очищаємо, натираємо теркою, на крупній її боці. Картоплю чистимо і ріжемо шматками, як зазвичай ви це робите на суп. Капусту тонко шаткуємо.

3. У казані або толстодонной каструлі накаляем трохи олії. Перекладаємо сюди шматочки м’яса. Смажимо, часто перемішуючи, до легкої рум’яної скоринки.

4. Тепер перекладаємо сюди моркву з цибулею. Все розмішуємо. Печемо до рум’яного і апетитного вигляду, не прикриваючи кришкою.

5. На смак солимо, вносимо на улюблені приправи. Можна обмежиться лише сумішшю меленых перців або додати спеціальні спеції до м’яса. Вливаємо 200 мл гарячої води. Перемішуємо. На невеликому вогні тушкуємо, прикривши кришкою, приблизно 25 хвилин. Для яловичини і курки час я вказала вище.

6. Тепер додаємо сюди картоплю. Якщо капусту ви використовуєте щільну, зимову, то надсилайте її гасіння разом з картоплею. Молоду ж додаємо хвилин 7. З капустою вливаємо і перекручений томат. За бажанням, можна всипати дрібку цукру, щоб прибрати кислинку від помідора. Солимо і приправляємо на смак. Розмішуємо і тушкуємо ще хвилин 10, до готовності овочів.