Тушкована капуста — рецепти приготування з картоплею

2. Капуста тушкована з картоплею в мультиварці

Пісне, легке, поживне і корисне блюдо. Швидше, з мінімальними клопотами, вам допоможе приготувати його мультиварка.

Інгредієнти:

    • половина качана капусти
    • один томат
    • 4 картоплини середнього розміру
    • сіль, мелений перець на смак
    • одна морквина
    • часточка часнику
    • пару середніх цибулин
    • 3 столові ложки олії
    • половина солодкого перцю
    • свіжа зелень на смак
    • склянку окропу
    • пару лаврушин

Приготування:

1. Моркву чистимо, нарізаємо маленькими шматочками. Можна, за бажанням, натерти її теркою. Цибулю нарізаємо соломкою або кубиками.

2. Встановлюємо на мультиварці режим «Гасіння». Якщо такого немає, можна виставити «Випічка». Наливаємо сюди пісне масло, тепер чекаємо, коли воно нагріється. Перекладаємо сюди цибулю з морквою. Смажимо кілька хвилин, поки ми шаткуємо капусту.

3. Шаткувати її потрібно досить тонко. Потім посипаємо невеликою кількістю солі, після чого віджимаємо руками. Так капуста стане м’якше. Перекладаємо її після цього в мультиварку.

4. Поки гаситься капуста, готуємо картоплю. Її очищаємо, потім нарізаємо шматочками середнього розміру. Їх повинно бути зручно брати в ложку. Але й занадто дрібно подрібнювати не варто, інакше вона швидко перетравитися. Відправляємо її в каструлю.

5. Нарізаємо кубиками солодкий перець. Томат надрізаємо знизу навхрест. Кладемо в глибоку миску, заливаємо окропом. Залишаємо на пару хвилин. Потім переміщаємо його в холодну воду. Остуджуємо, потім очищаємо. Нарізаємо кубиком. Відправляємо перець з помідорами в мультиварку.

6. Дрібно нарубаем зелень з часником. Також додаємо до інших овочів. Солимо, перчимо на смак, вливаємо окріп, все перемішуємо. Кладемо лаврушку. Закриваємо кришку, продовжуємо тушкування до готовності. У загальній складності, страва готується 40-60 хвилин, в залежності від жорсткості капусти.

3. Тушкована капуста з грибами, картоплею та ковбасою

Такий простий варіант приготування нагодує сім’ю смачно, ситно і економічно. Назвати такий рецепт можна студентським. Адже всі продукти доступні і недорогі.