Смажена картопля по-узбецьки


Відмінний рецепт смаженої картоплі в олії до золотистої хрусткою скоринкою і ароматними насінням коріандру і кмину. Таку гарну картоплю можна подавати як святковий гарнір до будь-якого виду м’яса, риби або окремо з овочевими салатами.

Інгредієнти

  • 12 шт.

    — картопля (середнього розміру)

  • 1 ч. л.

    — коріандр (насіння)

  • 1 ч. л.

    — кмин (насіння)

  • 2 склянки

    — рослинна олія

  • 1,5 ст. л.

    — вершкове масло (топлене)

  • 1,5 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Картопля середнього розміру очищаємо і ріжемо навпіл, якщо картопля великого розміру, то розрізаємо бульби на 3-4 частини.


    У жаровню додаємо рослинне масло.


    Топлене масло і розігріваємо на сильному вогні.


    Підготовлені половинки картоплі посипаємо сіллю.


    Викладаємо картоплю в жаровню порціями, щоб половинки були поруч один з одним і при смаженні не злипалися. Зменшуємо вогонь до середнього, не накриваємо кришкою.


    Смажимо половинки картоплі в гарячому маслі, постійно перевертаючи на різні боки, щоб весь картопля хрусткою скоринкою покрився. На готовність перевіряємо ножем.


    У ступці подрібнюємо ароматні насіння кмину та коріандру.


    Обсмажуємо всю картоплю і викладаємо на тарілку.

    Посипаємо готову картоплю ароматними спеціями і подаємо. Приємного апетиту!