Смажена цвітна капуста в клярі


Відмінний рецепт приготування смачної смаженої цвітної капусти в клярі.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста цвітна середнього розміру)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 4 ст. л.

    — молоко

  • 1/4 склянки

    — мука

  • 2 склянки

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    У велику каструлю викладаємо цвітну капусту, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Додаємо 1 столову ложку солі цвітну капусту і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин до повної готовності або 15 хвилин, щоб капуста була трохи хрусткою.
    Потім з каструлі зливаємо рідину і заливаємо капусту холодною водою, остуджуємо.


    Розбиваємо яйця у велику миску, додаємо ½ чайної ложки солі і молоко. Трохи збиваємо міксером. Потім додаємо борошно і збиваємо суміш до однорідного стану.


    Готову капусту ділимо на суцвіття невеликого розміру.


    У миску з кляром викладаємо невелику кількість суцвіть капусти, кляр повинен повністю покривати суцвіття.


    У невелику каструлю вливаємо олію, нагріваємо і невеликими порціями обсмажуємо цвітну капусту у фритюрі до золотисто-коричневого кольору. Для обсмажування капусти краще використовувати фритюрницю.
    Капусту викладаємо на паперові рушники для видалення надлишків олії.

  • Смажену цвітну капусту викладаємо на тарілку і подаємо.

    Приємного апетиту!