Баклажани в томатному соусі


Дуже смачну страву з баклажанів, обсмажених в олії і тушкованих в томатному соусі з петрушкою. Баклажани просто тануть у роті.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — баклажан (400 гр.)

  • 150 мл.

    — соус (томатний)

  • 150 мл.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — томатна паста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/4 пучка

    — петрушка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Чисті баклажани нарізаємо кружечками завтовшки 1,5 см і обсмажуємо порціями в олії по 3 хвилини з кожного боку. Викладаємо на тарілку.


    В масло після баклажанів викладаємо подрібнений часник і смажимо 1 хвилину. Додаємо до часнику томатний соус, томатну пасту і половину подрібненої петрушки. Викладаємо обсмажені кружальця баклажанів, вливаємо 200 мл води, додаємо сіль і обережно струшуємо, щоб кружечки вкрилися соусом.


    Тушкуємо ароматні баклажани під кришкою 10 хвилин, потім поливаємо зверху соусом і тушкуємо без кришки ще 5 хвилин.

    Готові ароматні баклажани в томатному соусі посипаємо залишками петрушки і відразу подаємо. Приємного апетиту!