Відмінний рецепт ароматної гарніру або основного блюда з невеликою кількістю оливкової олії. Смачні тушковані овочі (броколі, цвітна капуста, морква, селера, цибуля-порей, кабачок) з печерицями.
Інгредієнти
- 400 гр.- брокколі
- 500 гр.- капуста (кольорова)
- 300 гр.- кабачок
- 250 гр.- морква
- 200 гр.- селера (стебло)
- 120 гр.- цибуля-порей
- 100 гр.- печериці
- 50 мл.- рослинна олія (оливкова)
- 1 ч. л.- сіль
Рецепт приготування
Очищену сиру моркву нарізаємо.
Капелюшки печериць протираємо вологою ганчіркою і знімаємо верхній шар з капелюшків. Чи добре промиваємо.
Стебло селери очищаємо і нарізаємо.
Цибуля-порей нарізаємо шматочками.
Кабачки промиваємо розрізаємо вздовж на 2 частини і впоперек на великі скибочки.
Брокколі з кольоровою капустою промиваємо і поділяємо на суцвіття.
Викладаємо підготовлені шампіньйони і овочі в каструлю.
Додаємо сіль, масло і воду (800 мл).
Ставимо каструлю на середній вогонь і тушкуємо овочі з ароматними грибами накритими 30 хвилин.
Готові овочі з грибами викладаємо на тарілку і подаємо як дієтичне основне блюдо або як гарнір. Приємного апетиту!