Тушковані овочі з печерицями


Відмінний рецепт ароматної гарніру або основного блюда з невеликою кількістю оливкової олії. Смачні тушковані овочі (броколі, цвітна капуста, морква, селера, цибуля-порей, кабачок) з печерицями.

Інгредієнти

  • 400 гр.- брокколі
  • 500 гр.- капуста (кольорова)
  • 300 гр.- кабачок
  • 250 гр.- морква
  • 200 гр.- селера (стебло)
  • 120 гр.- цибуля-порей
  • 100 гр.- печериці
  • 50 мл.- рослинна олія (оливкова)
  • 1 ч. л.- сіль

Рецепт приготування

Очищену сиру моркву нарізаємо.


Капелюшки печериць протираємо вологою ганчіркою і знімаємо верхній шар з капелюшків. Чи добре промиваємо.


Стебло селери очищаємо і нарізаємо.


Цибуля-порей нарізаємо шматочками.


Кабачки промиваємо розрізаємо вздовж на 2 частини і впоперек на великі скибочки.


Брокколі з кольоровою капустою промиваємо і поділяємо на суцвіття.


Викладаємо підготовлені шампіньйони і овочі в каструлю.


Додаємо сіль, масло і воду (800 мл).


Ставимо каструлю на середній вогонь і тушкуємо овочі з ароматними грибами накритими 30 хвилин.

Готові овочі з грибами викладаємо на тарілку і подаємо як дієтичне основне блюдо або як гарнір. Приємного апетиту!