Смажена картопля з копченим салом і яйцем


Смачна хрустка картопля, обсмажені з копченим салом і доповнена смаженими яйцями.

Інгредієнти

  • 8 шт.

    — картопля

  • 8 скибочок

    — сало (копчене)

  • 8 шт.

    — куряче яйце

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками і промиваємо у воді 2-3 рази.


    Ароматне копчене сало нарізаємо тонкими довгими скибочками.


    Викладаємо підготовлені скибочки сала в розігріту сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін, поки не витопиться багато жиру.


    Викладаємо скибочки картоплі, додаємо вогонь (щоб швидше випарувалася вода), солимо і смажимо відкритими.


    Важливо не закривати кришку і, як тільки нижній шар картоплі підсмажитися, перевертаємо.


    Зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо смажити картоплю відкритою, помішуючи. Так рівномірно підсмажимо скибочки і вони стануть хрусткими.


    Яйця смажимо в окремій сковороді або разом з ароматною картоплею.

    Подаємо смачну картоплю з смаженими яйцями, солоними огірочками, кефіром або ряжанкою. Приємного апетиту!