Фаршировані баклажани


Оригінальний рецепт приготування ароматних фаршированих баклажанів з шинкою, сиром і помідорами.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — баклажан (середнього розміру)

  • 6 скибочок

    — шинка

  • 200 гр.

    — сир (Гауда або Моцарела)

  • 6 шт.

    — помідори

  • 4 щіпки

    — орегано

  • 4 щіпки

    — паприка

  • на смак

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Включаємо духовку на 180 градусів.

    Баклажани промиваємо і не видаляючи верхню частину зі стеблинкою, робимо п’ять поздовжніх розрізів. Посипаємо підготовлені баклажани сіллю і залишаємо на 15 хвилин.


    Баклажани висушуємо паперовими рушниками, викладаємо на змащене деко. Відправляємо в духовку на 10 хвилин.

    Поки запікаються розрізані баклажани, помідори нарізаємо тонкими кружечками. Скибочки шинки розрізаємо навпіл. Сир натираємо.

    Виймаємо баклажани з духовки і між кожним скибочкою баклажани викладаємо підготовлені помідори, 3 скибочки шинки на кожен баклажан, підготовлений сир. Посипаємо фаршировані баклажани сіллю, паприкою, орегано і скроплюємо оливковою олією.

    Запікаємо ароматні баклажани в духовці 25-30 хвилин. Подаємо фаршировані баклажани гарячими. Приємного апетиту!