Вегетаріанський шашлик


Смачний і барвистий шашлик з овочів, зручна альтернатива класичному шашлику. Ідеально підходить для вегетаріанців або може бути відмінним гарніром до риби і м’яса на грилі.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — баклажан

  • 2 шт.

    — перець (червоний болгарський)

  • 4 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 3 шт.

    — кабачок

  • 1/2 кг

    — помідори (черрі)

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування


    Перед приготуванням шашлику з овочів замочуємо у воді на одну годину дерев’яні шампури.

    Овочі миємо й сушимо.

    Перець нарізаємо на шматочки середнього розміру, цибулю ріжемо на чотири частини і поділяємо на окремі шматочки. Баклажани розрізаємо навпіл і нарізаємо впоперек товщиною близько 1 см, кабачки нарізаємо кружечками.


    Нанизуємо овочі на шампури, чергуючи різні овочі: перець, кабачок, цибулю, баклажан, помідор. Збризкуємо невеликою кількістю рослинного масла.

    Викладаємо шашлик на гриль і обсмажуємо з кожної сторони протягом 2-3 хвилин, щоб овочі залишалися трохи хрусткими.


    Викладаємо шашлик на листя салату і подаємо.

    Приємного апетиту!