Молода капуста запечена


Відмінний рецепт ароматної гарніру з молодої капусти, запеченої шматками в духовці з часником і оливковою олією.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (молода)

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    З качана молодої капусти видаляємо пошкоджені листя і промиваємо.


    Підготовлений качан молодої капусти розрізаємо навпіл і кожну половинку ще на 4 частини (отримуємо 8 частин). Шматки залишаємо на качані, щоб при запіканні шматки капусти не розвалилися.


    Викладаємо підготовлені частини капусти на один великий лист або два невеликих з пекарської папером. Часник пропускаємо через прес і змішати в чашці з оливковою олією.
    Змащуємо кожен шматок підготовленим часниковим маслом, посипаємо сіллю, перцем і відправляємо в духовку при 220 градусах.


    Запікаємо ароматну капусту 35-40 хвилин, поки не стане м’якою.

    Смачну капусту подаємо гарячою з шматочками м’яса або окремо з улюбленим салатом. Приємного апетиту!