Тушкована капуста — рецепти приготування з картоплею

Інгредієнти:

    • половина середнього качана капусти
    • три картоплини середнього розміру
    • одна морква
    • сіль, олію на смак
    • одна цибулина
    • томатний соус за смаком
    • 200 грам свіжих печериця
    • 150 грам ковбаси

Приготування:

1. Капусту миємо, потім тонко шаткуємо.

2. Гриби миємо. Якщо потрібно, очищаємо. Нарізаємо їх довільними шматочками, як вам подобається. Наприклад, пластинками. Смажимо їх до готовності в окремій сковороді, на пісному маслі.

3. В іншій сковороді починаємо смажити капусту, теж на пісному маслі. Коли вона стане м’яка, можна додавати моркву.

4. Її потрібно почистити, потім натерти теркою. За смаком, можна додати томатний соус або перекручені помідори. Також можна в невеликій кількості води розвести томатну пасту, до стану густого соку. Солимо, приправляємо і перемішуємо.

5. Коли гриби обсмажаться, прибираємо їх зі сковороди. Тут тепер обсмажимо цибулю. Подрібнюємо його для цього кубиками або соломкою. Ковбасу можна використовувати будь-яку, в тому числі сосиски. Нарізаємо невеликими шматочками і підрум’янимо разом з цибулею.

6. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до капусти. Вливаємо трохи води, перемішуємо, потім тушкуємо до напівготовності картоплі.

7. Тепер перекладаємо до капусти з картоплею цибулю з ковбасою, гриби, солимо, приправляємо на смак. Розмішуємо і тушкуємо до готовності картоплі.