Тушкована капуста — рецепти приготування з картоплею

4. Капуста з м’ясом і картоплею, тушкована в сковороді на салі

Дуже смачне і швидке блюдо. Можна приготувати на швидку руку. Продукти, що входять до складу прості і доступні кожному.

Інгредієнти:

    • 300 грам свинини або іншого м’яса
    • половинка невеликий капусти
    • цибулина середнього розміру
    • невелика морквина
    • пару лаврушек
    • 6-8 картоплин невеликого розміру
    • свіже сало свиняче
    • сіль, суміш меленых перець, гранульований часник на смак
    • столова ложка томатної пасти

Приготування:

1. Капусту очистити від верхніх вільних листочків. Вирізаємо щільну частину. Шаткуємо тонкою соломкою.

2. Дрібним кубиком нарізаємо цибулю. Чистимо моркву, трьох її теркою. М’ясо нарізаємо середніми шматочками. Порівняно з ними, нарізаємо картоплю.

3. На сковороду перекладаємо трохи сала. Вытапливаем з нього жир. Шкварки виловлюємо шумівкою. Вони нам більше не знадобляться. Якщо ви захочете, сало можна замінити звичайною олією.

4. У киплячий жир викладаємо м’ясо. Смажимо його до легкої рум’яності, помішуючи, без кришки. Потім перекладаємо сюди моркву з цибулею. Смажимо ще кілька хвилин, до м’якості овочів.

5. Додаємо картоплю. Прогріваємо її тут пару хвилин, потім перекладаємо капусту. Томатну пасту, повну столову ложку, кладемо в склянку. Доливаємо склянку водою і розмішуємо. Заливаємо до капусти. Масу солимо, перчимо, додаємо часник і кладемо лаврушку.

6. Все перемішуємо. Вода повинна доходити до половини продуктів в сковороді. Якщо її недостатньо, можна налити ще з чайника. На повільному гасінні під кришкою тушкуємо приблизно 40 хвилин.

Готову страву можна подавати відразу.