Тушкована капуста — рецепти приготування з картоплею

Капуста, тушкована з картоплею — дуже корисне і смачне блюдо. Особливо, якщо правильно його приготувати. З простих, доступних продуктів можна приготувати собі гарну вечерю. Додайте сюди м’ясо, овочі, спеції. Тоді сім’я попросить добавки знову і знову!

Тушкована капуста — дуже корисна штука! Про це вам скаже будь-який фахівець. Разом з картоплею вона стає смачніше і ситніше.

Сьогодні я приготувала для вас найпростіші рецепти гасіння капусти з картоплею разом. Вони різноманітні за складом і способом приготування. Вибирайте будь-який. А статтю беріть собі в соціальні мережі або закладки, щоб спробувати кожен рецепт.

Отже, обирайте:

1. Тушкована капуста з картоплею, м’ясом і томатним соусом

Дуже простий рецепт обіду або вечері для всієї родини. Всі продукти прості, доступні. Вони, швидше за все, вже є у вас на кухні.

Інгредієнти:

    • півкіло охолодженої свинини (можна з невеликою кількістю кісток)
    • 3 середні картоплини
    • півкіло капусти білокачанної
    • середня морква
    • 4 столові ложки перекручених томатів або іншого томатного соусу
    • середня цибулина
    • сіль і спеції на смак

Приготування:

1. В даному випадку, ми використовуємо свинину. Але, якщо хочете, можна брати яловичину або курку. Тільки врахуйте, що час обжарювання буде залежати від самого м’яса. Яловичину, наприклад, ми готуємо хвилин 40, а курку — близько 20. Ріжемо досить великими шматочками, приблизно 4*4 див.

2. Дрібно нарубаем цибулину. За бажанням, можна нарізати її соломкою. Моркву очищаємо, натираємо теркою, на крупній її боці. Картоплю чистимо і ріжемо шматками, як зазвичай ви це робите на суп. Капусту тонко шаткуємо.

3. У казані або толстодонной каструлі накаляем трохи олії. Перекладаємо сюди шматочки м’яса. Смажимо, часто перемішуючи, до легкої рум’яної скоринки.

4. Тепер перекладаємо сюди моркву з цибулею. Все розмішуємо. Печемо до рум’яного і апетитного вигляду, не прикриваючи кришкою.

5. На смак солимо, вносимо на улюблені приправи. Можна обмежиться лише сумішшю меленых перців або додати спеціальні спеції до м’яса. Вливаємо 200 мл гарячої води. Перемішуємо. На невеликому вогні тушкуємо, прикривши кришкою, приблизно 25 хвилин. Для яловичини і курки час я вказала вище.

6. Тепер додаємо сюди картоплю. Якщо капусту ви використовуєте щільну, зимову, то надсилайте її гасіння разом з картоплею. Молоду ж додаємо хвилин 7. З капустою вливаємо і перекручений томат. За бажанням, можна всипати дрібку цукру, щоб прибрати кислинку від помідора. Солимо і приправляємо на смак. Розмішуємо і тушкуємо ще хвилин 10, до готовності овочів.

2. Капуста тушкована з картоплею в мультиварці

Пісне, легке, поживне і корисне блюдо. Швидше, з мінімальними клопотами, вам допоможе приготувати його мультиварка.

Інгредієнти:

    • половина качана капусти
    • один томат
    • 4 картоплини середнього розміру
    • сіль, мелений перець на смак
    • одна морквина
    • часточка часнику
    • пару середніх цибулин
    • 3 столові ложки олії
    • половина солодкого перцю
    • свіжа зелень на смак
    • склянку окропу
    • пару лаврушин

Приготування:

1. Моркву чистимо, нарізаємо маленькими шматочками. Можна, за бажанням, натерти її теркою. Цибулю нарізаємо соломкою або кубиками.

2. Встановлюємо на мультиварці режим «Гасіння». Якщо такого немає, можна виставити «Випічка». Наливаємо сюди пісне масло, тепер чекаємо, коли воно нагріється. Перекладаємо сюди цибулю з морквою. Смажимо кілька хвилин, поки ми шаткуємо капусту.

3. Шаткувати її потрібно досить тонко. Потім посипаємо невеликою кількістю солі, після чого віджимаємо руками. Так капуста стане м’якше. Перекладаємо її після цього в мультиварку.

4. Поки гаситься капуста, готуємо картоплю. Її очищаємо, потім нарізаємо шматочками середнього розміру. Їх повинно бути зручно брати в ложку. Але й занадто дрібно подрібнювати не варто, інакше вона швидко перетравитися. Відправляємо її в каструлю.

5. Нарізаємо кубиками солодкий перець. Томат надрізаємо знизу навхрест. Кладемо в глибоку миску, заливаємо окропом. Залишаємо на пару хвилин. Потім переміщаємо його в холодну воду. Остуджуємо, потім очищаємо. Нарізаємо кубиком. Відправляємо перець з помідорами в мультиварку.

6. Дрібно нарубаем зелень з часником. Також додаємо до інших овочів. Солимо, перчимо на смак, вливаємо окріп, все перемішуємо. Кладемо лаврушку. Закриваємо кришку, продовжуємо тушкування до готовності. У загальній складності, страва готується 40-60 хвилин, в залежності від жорсткості капусти.

3. Тушкована капуста з грибами, картоплею та ковбасою

Такий простий варіант приготування нагодує сім’ю смачно, ситно і економічно. Назвати такий рецепт можна студентським. Адже всі продукти доступні і недорогі.

Інгредієнти:

    • половина середнього качана капусти
    • три картоплини середнього розміру
    • одна морква
    • сіль, олію на смак
    • одна цибулина
    • томатний соус за смаком
    • 200 грам свіжих печериця
    • 150 грам ковбаси

Приготування:

1. Капусту миємо, потім тонко шаткуємо.

2. Гриби миємо. Якщо потрібно, очищаємо. Нарізаємо їх довільними шматочками, як вам подобається. Наприклад, пластинками. Смажимо їх до готовності в окремій сковороді, на пісному маслі.

3. В іншій сковороді починаємо смажити капусту, теж на пісному маслі. Коли вона стане м’яка, можна додавати моркву.

4. Її потрібно почистити, потім натерти теркою. За смаком, можна додати томатний соус або перекручені помідори. Також можна в невеликій кількості води розвести томатну пасту, до стану густого соку. Солимо, приправляємо і перемішуємо.

5. Коли гриби обсмажаться, прибираємо їх зі сковороди. Тут тепер обсмажимо цибулю. Подрібнюємо його для цього кубиками або соломкою. Ковбасу можна використовувати будь-яку, в тому числі сосиски. Нарізаємо невеликими шматочками і підрум’янимо разом з цибулею.

6. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до капусти. Вливаємо трохи води, перемішуємо, потім тушкуємо до напівготовності картоплі.

7. Тепер перекладаємо до капусти з картоплею цибулю з ковбасою, гриби, солимо, приправляємо на смак. Розмішуємо і тушкуємо до готовності картоплі.

4. Капуста з м’ясом і картоплею, тушкована в сковороді на салі

Дуже смачне і швидке блюдо. Можна приготувати на швидку руку. Продукти, що входять до складу прості і доступні кожному.

Інгредієнти:

    • 300 грам свинини або іншого м’яса
    • половинка невеликий капусти
    • цибулина середнього розміру
    • невелика морквина
    • пару лаврушек
    • 6-8 картоплин невеликого розміру
    • свіже сало свиняче
    • сіль, суміш меленых перець, гранульований часник на смак
    • столова ложка томатної пасти

Приготування:

1. Капусту очистити від верхніх вільних листочків. Вирізаємо щільну частину. Шаткуємо тонкою соломкою.

2. Дрібним кубиком нарізаємо цибулю. Чистимо моркву, трьох її теркою. М’ясо нарізаємо середніми шматочками. Порівняно з ними, нарізаємо картоплю.

3. На сковороду перекладаємо трохи сала. Вытапливаем з нього жир. Шкварки виловлюємо шумівкою. Вони нам більше не знадобляться. Якщо ви захочете, сало можна замінити звичайною олією.

4. У киплячий жир викладаємо м’ясо. Смажимо його до легкої рум’яності, помішуючи, без кришки. Потім перекладаємо сюди моркву з цибулею. Смажимо ще кілька хвилин, до м’якості овочів.

5. Додаємо картоплю. Прогріваємо її тут пару хвилин, потім перекладаємо капусту. Томатну пасту, повну столову ложку, кладемо в склянку. Доливаємо склянку водою і розмішуємо. Заливаємо до капусти. Масу солимо, перчимо, додаємо часник і кладемо лаврушку.

6. Все перемішуємо. Вода повинна доходити до половини продуктів в сковороді. Якщо її недостатньо, можна налити ще з чайника. На повільному гасінні під кришкою тушкуємо приблизно 40 хвилин.

Готову страву можна подавати відразу.

5. Простий рецепт тушкованої капусти з картоплею

Дуже простий спосіб приготування ситної вечері. Список продуктів мінімальний. При цьому, виходить дуже смачно і корисно.

Інгредієнти:

    • півкіло картоплі
    • половина чайної ложки солі (приблизно)
    • 200 грам капусти білокачанної
    • половина чайної ложки універсальної приправи
    • половина чайної ложки приправи для картоплі
    • середня цибулина
    • 5 столових ложок олії

Приготування:

1. Картоплю миємо та очищаємо. Нарізаємо її соломкою, не дуже тонкою.

2. Відправляємо її на розігріту з маслом сковороду. Смажимо приблизно 10 хвилин. За цей час перевертаємо всього пару разів. Потім підгортаємо картоплю на одну половину сковороди. А на вільну частину кладемо цибулю. Його потрібно почистити і нарізати соломкою. Смажимо цибулю до м’якості. Періодично перемішуємо окремо картоплю і цибулю.

3. Дрібно шаткуємо капусту. Поміщаємо її в сковороду з іншими продуктами. Додаємо сіль і спеції. Ви можете брати ті, що вказані в списку або скористатися іншими. Готуємо разом до м’якості капусти. Це займає хвилин 10, якщо вона молода.

Блюдо готове. За бажанням, при подачі можна посипати зеленню. Можна подавати, як самостійний обід або, як доповнення до гарніру.

Приємного апетиту!

6. Відео — Дуже смачна тушкована капуста з картоплею і м’ясом

Автор цього ролика пропонує свій варіант бюджетного вечері для всієї родини. Дійсно, загасити капусту з м’ясом і картоплею — це, як кажуть, дешево і сердито! Дуже ситно, смачно і доступно на будь-який гаманець. Крім того, приготувати блюдо зовсім не складно.

Приємного перегляду!

Коли питання «Що приготувати сьогодні» зовсім не знаходить відповіді, на допомогу прийде тушкована капуста. Вона дуже корисна. Але гасити її одну не дуже смачно і практично не ситно. Я пропоную додати картоплю. За бажанням, можна включити сюди м’ясо або овочі.

Приготування такої страви під силу навіть дорослій дитині. Я чітко пам’ятаю, як у 13 років готувала такий вечерю, правда під контролем мами. Така простота робить тушковану капусту популярною не тільки у великих сім’ях, але і серед холостяків або студентів.

Сподіваюся, я підштовхнула вас на ідею приготувати сьогодні капусту, загасивши її з картоплею. Вибрати є з чого — 5 покрокових рецептів з фото і один відео-рецепт. Забирайте їх собі в скарбничку і користуйтеся на здоров’я!