Картопляний гратен


Ароматна картопля, запечена в соусі з обсмаженої цибулі у вершковому маслі, молока і сиру.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — картопля

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 2 склянки

    — молоко

  • 220 гр.

    — сир (Чеддер або інший)

  • 4 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — мука

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/3 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування ароматного гратена ставимо за духовку на 190 градусів.

    За допомогою спеціальної терки або ножа нарізаємо добре промитий картоплю в шкірці або очищений на тонкі скибочки.


    Викладаємо підготовлені скибочки картоплі в форму.


    У каструлі розтоплюємо масло, додаємо підготовлений нарізану цибулю і обсмажуємо до м’якості. Додаємо борошно, паприку, перець.


    Вливаємо в цибуля молоко, додаємо 1/3 частина натертого сиру, сіль і, помішуючи, доводимо до кипіння.


    Заливаємо скибочки картоплі підготовленим сирним соусом і запікаємо 1 годину.


    Потім виймаємо, рівномірно посипаємо залишками сиру і запікаємо гратен ще 5 хвилин.

    Подаємо смачний картопляний гратен з котлетами і свіжими овочами. Приємного апетиту!