Торт Чорний принц

Продукти для бісквіта на кефірі:

  1. кефір — 250 мл
  2. борошно — 250 г
  3. цукор — 200 г
  4. яйця — 3 шт.
  5. масло рослинне — 50 г
  6. какао — 50 г
  7. сода — 1,5 ч. л
  8. розпушувач тіста — 1 ч. л

Сметанний крем:

  1. сметана жирність від 20% — 600 гр
  2. цукор — 100 г
  3. ванільний цукор — 1 ч. л (за бажанням)

Отже, бісквіт ми спекли, дочекалися його дозрівання, розрізали на коржі і приготували крем.

Для тих господинь, хто буде робити торт з начинкою, потрібно обзавестися банкою варення з чорної смородини або підготувати вишню, як сказано в рецепті торта Чорний ліс.

Збірка торта Чорний принц

Для початку крем візуально розділіть на три частини, щоб вам на все вистачило.

Далі на блюдо покладіть перший корж і рясно змастіть його першою частиною крему. Якщо ваш торт з варенням або вишнею, то спочатку нанести шар начинки, потім шар крему, після накрийте все наступним коржем.

Тепер повторіть черговість — начинка, крем, корж. Я рекомендую в останню чергу використовувати той корж, який при випіканні був внизу, тому що він, як правило, самий рівний. Переверніть її догори дном і накрийте попередній шар.

Далі рештою крему обмажте верх і боки торта.

Сильно вирівнювати не потрібно. Досить буде просто щоб весь торт опинився під шаром крему. Поставте торт в холодильник на 1,5 години, а краще на 2. Потрібно дочекатися, щоб крем трохи вбрався в коржі.