Збираємо сирну паску
По закінченні часу підготуйте пасочницу. Якщо є спеціальна форма — добре. Якщо її немає — теж не біда. Нам може послужити для цих цілей звичайний друшляк або будь-яка інша посуд, у якому є отвір одне або декілька.
Так от, беремо форму для паски, перевертаємо і встановлюємо у перевернутому вигляді на чашку з бортиками. Тепер візьміть марлю, намочіть, відіжміть зайву воду і розкладіть її всередині форми так, як показано на фото нижче.
Після цього сирну масу перекладіть у форму, гарненько утрамбуйте.
Загорніть звисаючі краї марлі наверх, розкладіть їх на сирній масі. Зверху поставте вантаж, наприклад, літрову банку з водою.
Далі всю цю конструкцію поставте в холодильник на 1 добу.
Зайва рідина через отвори в формі буде стікати на піддон. Багато її не буде, але все ж.
У нашому рецепті кокосова стружка не тільки додасть великодня незвичайний смак, але і вбере в себе майже всю зайву рідину.
По закінченні часу дістаньте всі з холодильника, приберіть вантаж, відгорніть тому краю марлі, переверніть форму з паскою на блюдо, акуратно зніміть форму і потім зніміть марлю.
Ось така чудова сирна паска у вас вийде!
Прикрасити її можна полив зверху Глазур’ю для пасок або Шоколадною глазур’ю. Можна посипати горіхами або цукатами — все за вашим смаком і бажанням.
Можна залишити без прикраси — на смак це не впливає.
Подивіться, яка вона всередині — сир добре просочився усіма смаками, став ніжний, ароматний, звабливий!
Така Сирна паска обов’язково сподобається і вам і всім вашим гостям!
Приємного вам апетиту і з святом Великої Світлої Пасхи!