Сирна паска

Збираємо сирну паску

По закінченні часу підготуйте пасочницу. Якщо є спеціальна форма — добре. Якщо її немає — теж не біда. Нам може послужити для цих цілей звичайний друшляк або будь-яка інша посуд, у якому є отвір одне або декілька.

Так от, беремо форму для паски, перевертаємо і встановлюємо у перевернутому вигляді на чашку з бортиками. Тепер візьміть марлю, намочіть, відіжміть зайву воду і розкладіть її всередині форми так, як показано на фото нижче.

Після цього сирну масу перекладіть у форму, гарненько утрамбуйте.

Загорніть звисаючі краї марлі наверх, розкладіть їх на сирній масі. Зверху поставте вантаж, наприклад, літрову банку з водою.

Далі всю цю конструкцію поставте в холодильник на 1 добу.

Зайва рідина через отвори в формі буде стікати на піддон. Багато її не буде, але все ж.

У нашому рецепті кокосова стружка не тільки додасть великодня незвичайний смак, але і вбере в себе майже всю зайву рідину.

По закінченні часу дістаньте всі з холодильника, приберіть вантаж, відгорніть тому краю марлі, переверніть форму з паскою на блюдо, акуратно зніміть форму і потім зніміть марлю.

Ось така чудова сирна паска у вас вийде!

Прикрасити її можна полив зверху Глазур’ю для пасок або Шоколадною глазур’ю. Можна посипати горіхами або цукатами — все за вашим смаком і бажанням.

Можна залишити без прикраси — на смак це не впливає.

Подивіться, яка вона всередині — сир добре просочився усіма смаками, став ніжний, ароматний, звабливий!

Така Сирна паска обов’язково сподобається і вам і всім вашим гостям!

Приємного вам апетиту і з святом Великої Світлої Пасхи!