Соковите курча тютюну в домашніх умовах — рецепти

2. Курча тютюну в духовці, в рукаві

Приготувати таку страву можна не тільки на сковороді або тапі. У духовці виходить теж смачно і менш шкідливо для організму. Адже смажене в великій кількості олії м’ясо, як відомо, шкодить фігурі і здоров’ю.

Інгредієнти:

  • Курча потрошених (тушка) – вагою не більше півтора кг;
  • Їдальня ложка олії;
  • Часточка часнику;
  • Сіль на смак;
  • Спеціальна приправа для курчати тютюну або спеції на смак;.

Приготування:

1.Тушку розрізати по грудці, як би вивертаючи курчати. Прорізати хребет не потрібно. Зрізати все зайве – шкіру з шиї, спини, а також гузку і перші фаланги крил. Хребет зсередини потрібно очистити від згустків і всього зайвого. Промити зсередини і зовні, обтерти паперовими або спеціальними рушниками.

2.Перевернути курку спиною вгору. Руками натиснути в області суглобів, до хрускоту. Тепер обтягнути плівкою і відбити молоточком, щоб кістки стали м’якшими і тушка сплюснулась. Але і перестаратися з відбиванням не варто.

3.З кожної сторони, між грудкою і хребтом, зробити надріз. Засунути сюди крильця.

4.З усіх боків натерти сіллю. По всій верхній частині курки зробити кілька надрізів. Часник нарізати на тонкі пластинки і кожен такий кишеньку покласти по одній. Також зробити кілька проколів по всій курці, щоб приправа добре розійшлася.

5.Зверху натерти невеликою кількістю олії. Перевернути і змастити з іншого боку. Тепер саме час натерти курку приправою для курчати табака. Натирайте старанно, не забуваючи ні одного куточка і складочки.

6.Відміряти рукав для випікання. Помістити туди курку, в такому ж плоскому вигляді. Закріпити кінці. Перед випіканням краще дати м’ясу настоятися, хоча б годинку. Але якщо обід не терпить зволікань, можна відправити в духовку вже зараз.

7.Піч загострити до 200 градусів. Покласти пакет з куркою на деко. Поставити в духовку, ближче до низу. Готувати приблизно одну годину, залежно від маси тушки.

7.За 10 хвилин до готовності дістати страву з печі, акуратно розкрити пакет. Відкрити курку і допекти покладені 10 хвилин. Так м’ясо стане рум’яним.

8.Як тільки на курочці з’явиться скориночка, можна вимикати і подавати страву до столу.

Приємного апетиту!