Соковите курча тютюну в домашніх умовах — рецепти

Приготування:

1.Підготувати курчати. З шкіри потрібно прибрати всі стирчать пір’ячко, якщо вони є. Прорізати по грудці, але не прорізаючи до кінця. Видалити все зайве – обвислу шкіру, жирок, хвостик, перші фаланги крилець і так далі.

2.Натерти тепер тушку усіма заготовленими спеціями і сіллю. Ви можете використовувати не тільки приправа для птиці, але і будь-які інші. У магазинах зараз можна купити навіть спеціальний букет для курчати табака. Укласти вниз кістками і придушити руками по суглобам, щоб тушка придбала плоский вигляд і щільніше прилягала до сковороді при смаженні.

3.На сковороді розжарити масло вершкове. Коли воно зашипить можна надсилати сюди курочку, розрізаною стороною вниз.

4.Зверху покласти невелику плоску тарілку. Дном вниз. Вона повинна бути меншою за діаметром, ніж сковорода. Поставити будь гніт. Наприклад, каструлю або баночку з водою. Його мета – притиснути тушку до дна сковороди максимально.

5.Смажимо на вогні трохи вище середнього хвилин 10. Перевернути і таким же чином обсмажити з іншого боку.

6.Видавити пресом часник в миску. Додати трохи паприки і хмелі-сунелі. Дрібно нарубати зелень і відправити сюди ж. Залити склянкою гарячої води. Потім перевернути курку знову грудкою вгору і залити підготовленою масою. Під кришкою на повільному потужності тушкувати хвилин 15-20.