Соковите курча тютюну в домашніх умовах — рецепти

3. Як приготувати стегенця тютюну

Класичний рецепт курчати тютюну передбачає смаження цілої тушки. Але завжди можна відшукати в магазинах саме курчати або невелику курку. Таким же чином можна посмажити і окремі її частини. Наприклад, ніжки.

Інгредієнти:

  • 2 невеликих стегенця;
  • Сіль і мелений перчик на смак;
  • Пару часточок часнику;
  • Пісне масло для обсмажування.

Приготування:

1.Стегенця обов’язково вибирайте невеликі. Великі та м’ясисті ніжки не будуть просмажені достатнім чином. Саме для такого способу смаження підходять худі стегна.

2.Тепер їх потрібно помістити в пакетик і добре відбити молоточком, приділяючи особливу увагу суглобам. Так вони стануть більш плоскими і добре просмажаться.

3.Тепер кожну ніжку потрібно натерти сіллю. Часник подрібнити пресом. Натерти їм м’ясо, зі всіх сторін. Тепер рівномірно посипати свіжомеленим перцем.

4.У сковороді розжарити олію. Коли воно зашипить, відправити сюди обидва окосту. Тепер потрібно встановити гніт. Адже якщо цього не зробити, м’ясо випустить сік. А в цьому рецепті це неприпустимо. Зверху можна поставити тарілку, догори дном, прямо на курку. Також погіршити її каструлею або сотейник з водою, щоб м’ясо максимально притулилася до дна сковороди.

5.З кожної сторони, під вантажем, смажити по 10-15 хвилин, на середньому вогні (або трохи більше до високого).