4. Рецепт курчати тютюну з приправами і паприкою
Блюдо це дуже просте. Незважаючи на це, курочка виходить дуже соковитою і смачною. Ви тільки спробуйте!
Інгредієнти:
- Тушка курчати, бажано не більше кілограма вагою;
- Чорний мелений перчик на смак;
- Чайна ложка меленої паприки;
- Чайна ложка сухого часнику (або 4 часточки свіжого);
- Приправа до птиці на смак;
- Пісне масло (можна змішати з вершковим);
- Неповна чайна ложка солі.
Приготування:
1.Курча потрібно розрізати по грудинці, уздовж. Розкрити його, як книжку і видалити зсередини, по хребту, все зайве – згустки крові та інші непотрібності. Також зрізати хвостик і весь непотрібний жир з куприка. Видалити звисає шкіру і першу фалангу крилець.
2.Добре промити, обсушити серветками. Укладіть тушку шкірою вгору і злегка підбийте молотком, зосереджуючись на суглобах і кістках. Сильно бити не треба, адже курка повинна зберегти цілісність. Мета відбивання – зробити її більш плоскою. Змішати в одній мисці сіль і приправу до птаха. Цією сумішшю натерти тушку, з кожної сторони.
3.Прибрати тушку в пакет і залишити на деякий час. Чим більше коштує, тим соковитіше м’ясо буде. Мінімальний час – 15 хвилин.
4.На сковороді розжарити масло. Покласти сюди курочку спинкою вниз. Зверху накрити маленької кришкою або тарілкою. Поставити будь-який вантаж. Це може бути банку з водою або чистий цегла. Смажити 10 хвилин з одного боку. Потім перевернути і таким же чином, під вантажем, прожарити з іншого.
5.Окремо перемішати всі інші спеції. Додати сухий часник або дрібно порізати свіжий. Додати сюди 2-3 столові ложки соку після смаження птиці, з сковороди. Тепер з двох сторін потрібно промазати курчати отриманою масою.
Готово! Можна подавати!