Соковите курча тютюну в домашніх умовах — рецепти

4. Рецепт курчати тютюну з приправами і паприкою

Блюдо це дуже просте. Незважаючи на це, курочка виходить дуже соковитою і смачною. Ви тільки спробуйте!

Інгредієнти:

  • Тушка курчати, бажано не більше кілограма вагою;
  • Чорний мелений перчик на смак;
  • Чайна ложка меленої паприки;
  • Чайна ложка сухого часнику (або 4 часточки свіжого);
  • Приправа до птиці на смак;
  • Пісне масло (можна змішати з вершковим);
  • Неповна чайна ложка солі.

Приготування:

1.Курча потрібно розрізати по грудинці, уздовж. Розкрити його, як книжку і видалити зсередини, по хребту, все зайве – згустки крові та інші непотрібності. Також зрізати хвостик і весь непотрібний жир з куприка. Видалити звисає шкіру і першу фалангу крилець.

2.Добре промити, обсушити серветками. Укладіть тушку шкірою вгору і злегка підбийте молотком, зосереджуючись на суглобах і кістках. Сильно бити не треба, адже курка повинна зберегти цілісність. Мета відбивання – зробити її більш плоскою. Змішати в одній мисці сіль і приправу до птаха. Цією сумішшю натерти тушку, з кожної сторони.

3.Прибрати тушку в пакет і залишити на деякий час. Чим більше коштує, тим соковитіше м’ясо буде. Мінімальний час – 15 хвилин.

4.На сковороді розжарити масло. Покласти сюди курочку спинкою вниз. Зверху накрити маленької кришкою або тарілкою. Поставити будь-який вантаж. Це може бути банку з водою або чистий цегла. Смажити 10 хвилин з одного боку. Потім перевернути і таким же чином, під вантажем, прожарити з іншого.

5.Окремо перемішати всі інші спеції. Додати сухий часник або дрібно порізати свіжий. Додати сюди 2-3 столові ложки соку після смаження птиці, з сковороди. Тепер з двох сторін потрібно промазати курчати отриманою масою.

Готово! Можна подавати!