Проста ситна страва: ароматні смажені шампіньйони з сочевицею.
Інгредієнти
-
300 гр.
— печериці
-
100 гр.
— сочевиця
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 шт.
— лимон
-
1 щіпка
— перець (пластівці чилі, за бажанням)
-
2 щіпки
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Сочевицю ретельно промиваємо і викладаємо в киплячу воду (600-700 мл) з 1 ч. л. солі. Варимо сочевицю, помішуючи, 20-25 хвилин і відкидаємо на друшляк.
Очищені печериці нарізаємо скибочками, часник дрібно.
Підготовлені скибочки грибів відправляємо в гаряче масло і смажимо відкритими 10-12 хвилин.
Додаємо часник, пластівці чилі (за бажанням), чорний перець і обсмажуємо 1-2 хвилини.
Додаємо в гриби сік лимона.
Викладаємо підготовлену сочевицю, перемішуємо і смажимо 1-2 хвилини.
Готові ароматні гриби з сочевицею подаємо гарячим зі свіжими овочами. Приємного апетиту!