Глазур для прикраси (за бажанням):
- темний шоколад — 70 гр.
- масло — 50 гр.
Примітка:
- Нагадую, що просочення потрібна для шоколадного бісквіта на молоці або для класичного.
- Для шоколадного бісквіта на окропі просочення не знадобиться.
- Я рекомендую бісквіт і крем-чіз приготувати з вечора і помістити все на ніч у холодильник для дозрівання, а вранці дістати і зібрати торт.
- Приготований за цим рецептом торт виходить вагою більше двох кілограм, висотою близько 10 см і діаметром 24 див.
Отже, до цього моменту у вас повинен бути готовий і розрізаний на коржі бісквіт і зроблений крем для вирівнювання і обмазки.
Тепер потрібно зварити начинку і просочення.
Всі інгредієнти (вишні, цукор, корицю і алкоголь) поміщаємо в каструлю або сотейник з товстим дном.
Гарненько перемішати, поставимо на плиту, доведемо до кипіння постійно помішуючи. Як тільки закипить, зменшіть вогонь і поваріть 3 хвилини, при цьому не забуваючи помішувати. Довго варити не потрібно для того, щоб ягоди вишні залишилися максимально цілими.
Тепер зніміть з плити і трохи остудіть.
Після цього, одержаний вишневий компот, процідіть через металеве сито. Ягоди вишні підуть для начинки, а сироп для просочення.
Поки начинка і просочення остаточно остигають ми приготуємо крем зі збитих вершків для прошарку ось за цим рецептом.
Тепер дістаньте з холодильника бісквіт і розріжте його на 3 або 4 коржа. У мене вийшло 4 коржа по 2 см завтовшки.
Шоколадний крем-чіз теж вийміть з холодильника, добре перемішайте щоб надати йому пластичність.