Шоколадна глазур з какао

Покриваємо торт шоколадною глазур’ю

Після того, як глазур охолола — вона готова до використання. Нагадую, що якщо ви хочете покрити їй торт, то попередньо його потрібно вирівняти стійким кремом і добре охолодити в морозильній камері не менше години. Муссовые торти потрібно зовсім заморозити.

Після заморозки поставте торт на решітку. Потім всю цю конструкцію встановіть на піддоні. Як піддону можна використовувати деко або великий плоский рознос. На дно дека або розносу попередньо постеліть шар харчової плівки.

Отже, торт для декору готовий, тепер вилийте в його центр Шоколадну глазур і трохи розрівняти за допомогою спатулы або кондитерського шпателя.

Дійте впевнено і швидко, тому що на холодному торті глазур досить скоро почне загусати. Зайва глазур поступово стече з торта і покриє собою боки по колу торта.

Почекайте хвилин 20, поки всі надлишки стечуть на плівку, потім переставте торт на плоску тарілку або підкладку.

Ту глазур, яка скла на піддон потрібно зібрати, перекласти в миску. Після чого, за допомогою мікрохвильовки, довести до робочої температури і можна використовувати знову. Вам її ще вистачить як мінімум на 1 торт.

Десерт, вкритий шоколадною глазур’ю можна залишити в такому вигляді і більше нічим не прикрашати. Або додати зверху і з боків будь декор, який у вас є. Карамельні намистинки, шоколадні чіпси або декоративна посипання дуже добре прилипнуть до глазурі і будуть триматися на торті.