Продукти:
- какао — порошок- 65 гр
- цукор — 200 г
- молоко — 100 г
- масло — 50 гр
Примітка:
- Какао порошок перед застосуванням потрібно просіяти через сито.
- масло дістаньте з холодильника за пару годин до початку приготування.
Готуємо Шоколадну глазур з какао
Просіяний через сито какао порошок і цукор складіть в каструльку з товстим дном.
Перемішайте силіконової лопаткою, додайте молоко.
Тепер переставте каструлю на плиту, увімкніть середній нагрів. Доведіть до кипіння суміш, постійно і активно перемішуючи силіконової лопаткою.
Після закипання уваривайте глазур, безперервно помішуючи, приблизно 10 хвилин. За цей час глазур стане густою, блискучою, однорідною.
Готовність глазурі перевіряється так — капніть трохи на силіконовий килимок або лопатку і проведіть пальцем по краплині. Якщо слід, залишений від пальця рівний, безперервний — значить глазур готова. Якщо такого не відбувається, поваріть ще трохи і знову перевірити. Для прикладу дивіться на фото нижче.
Після цього приберіть каструлю з плити і додайте в глазур м’яке вершкове масло.
Дуже добре перемішайте і охолодіть глазур до робочої температури (35-40 градусів). Під час остигання глазур періодично перемішуйте для того, щоб не утворювалася кірка.