Шоколадна дзеркальна глазур

Для глазурі нам буде потрібно:

  1. вершки 33% — 140 гр
  2. цукор — 200 г
  3. листової желатин — 10 г
  4. вода — 165 гр
  5. алкалізованний какао порошок — 70 гр

Примітка:

  • Какао краще взяти алкалізованний, він продається в кондитерських магазинах.
  • листової Желатин можна придбати там же.

Готуємо шоколадну дзеркальну глазур

Желатин замочіть в холодній воді і відставте в сторону для набухання. Треба сказати, що листової желатин набухає швидше ніж гранульований.

У сотейник з товстим дном влийте вершки, воду, засипте цукор і какао, поставте на плиту на середній вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи, потім зменшіть вогонь на мінімум, щоб кипіння було спокійним.

Так кип’ятіть 10-15 хвилин, потрібно, щоб глазур злегка уварилась і загусла.

Капніть трохи глазурі на лопатку і розмажте пальцем, повинен залишитися ось такий впевнений слід, значить глазур готова.

Тепер відіжміть набряклий желатин, додайте його в глазур, перемішайте і зніміть з плити.

Наступний крок — процідіть через сито. Це потрібно зробити обов’язково, щоб у глазурі не залишилося грудочок.

Дзеркальна глазур готова. Далі її можна накрити плівкою в контакт і зберігати в холодильнику до потрібного моменту. Потім розігріти до робочої температури (30-35 градусів) і використовувати для покриття тортів, тістечок, капкейків, заварних тістечок, пончиків і різних інших смаколиків.