Для глазурі нам буде потрібно:
- вершки 33% — 140 гр
- цукор — 200 г
- листової желатин — 10 г
- вода — 165 гр
- алкалізованний какао порошок — 70 гр
Примітка:
- Какао краще взяти алкалізованний, він продається в кондитерських магазинах.
- листової Желатин можна придбати там же.
Готуємо шоколадну дзеркальну глазур
Желатин замочіть в холодній воді і відставте в сторону для набухання. Треба сказати, що листової желатин набухає швидше ніж гранульований.
У сотейник з товстим дном влийте вершки, воду, засипте цукор і какао, поставте на плиту на середній вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи, потім зменшіть вогонь на мінімум, щоб кипіння було спокійним.
Так кип’ятіть 10-15 хвилин, потрібно, щоб глазур злегка уварилась і загусла.
Капніть трохи глазурі на лопатку і розмажте пальцем, повинен залишитися ось такий впевнений слід, значить глазур готова.
Тепер відіжміть набряклий желатин, додайте його в глазур, перемішайте і зніміть з плити.
Наступний крок — процідіть через сито. Це потрібно зробити обов’язково, щоб у глазурі не залишилося грудочок.
Дзеркальна глазур готова. Далі її можна накрити плівкою в контакт і зберігати в холодильнику до потрібного моменту. Потім розігріти до робочої температури (30-35 градусів) і використовувати для покриття тортів, тістечок, капкейків, заварних тістечок, пончиків і різних інших смаколиків.